Kniha pre mladšie čitateľky.

recenze

Jackpot hry (2024) 3 z 5 / jedna_zenska
Jackpot hry

Debut našej Ivanky ma veľmi zaujal, keďže ja týchto knižných hokejistov žeriem. Vydavateľstvo dalo príbehu krásne spracovanie a nápis “erotická hokejová romanca so sexi obálkou vás vábi na čítanie, ale…

… za seba by som knihu radila skôr k YA. Niektoré čitateľky môžu ostať sklamané, keďže dávka tej poriadnej erotiky tu až tak nie je. Autorka písala knihu ešte na strednej škole, dej sa odohráva v maturitnom ročníku, postavy sú mladé a tomu je prispôsobené aj vyjadrovanie, situácie, reakcie a opisy.

Námet knihy sa zrodil ešte v roku 2012 a vtedy by som tento príbeh milovala! Moje mladšie “ja by skandovalo Denisovo meno, ale moje dospelé “ja očakávalo niečo trošku iné.

Ivke sa nedá uprieť, že píše tak čtivo, že som ani nevedela, ako a mala som polovicu knihy za sebou. No kvôli urýchľovaniu, nerozvinutým a veľakrát popreskakovaným rozhovorom, to na mňa nepôsobilo, chýbalo mi viac rozpísané vnútorné prežívanie postáv.

Zhrnutia napr. ako “medzi tým sme si vymenili veľa informácií, vďaka čomu mám k nemu bližšie síce posúvali dej, ale čitateľa k postavám, teda bližšie neposunuli. Naozaj ma mrzeli tie ukrojené dialógy.

V dôsledku toho, som city a spojenie postávam neuverila, bohužiaľ a tým pádom som sa do príbehu nevžila.

Taktiež mi tam chýbali náznaky, nejaké postupné rozvíjanie vedľajších drobných línií. Vždy všetko prišlo z jasného neba, keď sa to hodilo a veľa toho neostalo na čitateľovi.

Lia či Denis (striedanie kapitol je super) si sami povedali dopredu, čo bude, čo prehodnotia a tým sa niekedy čitateľ obral o premýšľanie, polemizovanie, očakávania, ale…

… verím, že táto romanca zaujme mladšie čitateľky, ktoré rady snívajú, chcú si užiť dávku drámy a problémov, spolu s našimi hlavnými hrdinami a prelúskať sa s nimi hrou, ktorá dokáže prekvapiť. Je toho dosť, čo si autorka pre nás pripravila. Tak smelo do čítania!

Jackpot hry Jackpot hry Ivana Petrová

Ona chce spoznať skutočnú lásku a získať pravú priateľku. Túži byť niekým chcená a stať sa preňho stredom vesmíru. Jej realita je však taká, že nepozná vlastného otca, musí trpieť protivnú mladšiu sestru a v živote jej chýba dôver... více

Komentáře (0)