Kniha s dobrými následkami

recenze

Obyčajná tvár (2013) 5 z 5 / Norea
Obyčajná tvár

Popravde, túto knihu som čítala tak asi pred rokom a vždy si rada na ňu spomeniem. Nie je to len tým, že tú knihu má moja sestra na poličke a sem tam sa k jej knihám potichúčky priplichtím a spokojne si prezerám to čo som už od nej mala požičané a rovno aj prečítané, ale tá kniha ma dosť upútala.
Pred tým, než som ju začala čítať a kapitolu po kapitole hĺtať, som si myslela, že dej bude náročný, veľmi špecifický a nudný.
Lenže ako vidím, stále zabúdam na svoju rôznorodú chuť ohľadom knižných diel (a nielen nižných, ale aj kinematografických).
Kniha je ľahká, dá sa dobre čítať a záujme Vás tým, že nie všetky strany tejto knihy sú brané len z jedného uhla pohľadu na daný problém a jeho riešenie. Prežijete si chvíle, kedy sa budete radovať a niekedy zase pokrútite hlavou nad nezmyslami, niekedy chabého ľudského rozumu a faktoru strachu. Precitnete do rôznych osôb a názorov a pritom si spravíte ten svoj.
Knihu odporúčam už z toho dôvodu, že po prečítaní poslednej strany budete mať pocit získania novej skúsenosti. Je milá a napriek zdravotne danej problematike sa viete pri slovách hlavného hrdinu stotožniť a uvoľniť.

Obyčajná tvár Obyčajná tvár Raquel J. Palacio (p)

Keď August (Auggie) Pullman prišiel na svet, lekári predpovedali, že sa nedožije rána. V detstve podstúpil toľko operácií, čo iní nezakúsia za celý život. Pre vrodenú poruchu, ktorej názov väčšina ľudí nevie ani vysloviť, má zdefo... více

Komentáře (0)

Norea