Ikigai: Šťastný a dlouhý život

Podle Japonců má každý člověk své ikigai a co to ikigai je, to nám přiblíží kniha s názvem IKIGAI -
Japonské tajemství dlouhého a šťastného života od nakladatelství LEDA.
Ikigai by měl být smysl našeho života, ten důvod, který nás donutí každé ráno vstát z postele a žít.
Mýlkou je, že by nám tato kniha měla ikigai nalézt. V této knize pouze porozumíme filozofii ikigai a seznámíme se s japonskou vesnicí Ogimi na Okinawě, které se přezdívá "vesnice stoletých". Tam autoři čerpali informace pro tuto knihu.
Knížka se mi líbila, jsou v ní zajímavé informace a myšlenky, které nutí člověka přemýšlet a třeba i změnit svůj postoj k životu. I když některé pasáže mi přišli nudné, tak zbytek určitě zajímavý byl a stojí za to, si to přečíst.
Jen bych možná vytkla autorům, že do knihy nenapsali víc poznatků a zážitků ze jmenované japonské vesnice. Tyto části v knize byly konkrétně pro mě hodně zajímavé a určitě by nebylo na škodu rozepsat se víc.
Další výtkou by bylo, že i když jsou myšlenky v knize opravdu zajímavé, tak ale pro nás je mnohdy nemožné se jich držet.
Nejen, že tu máme jiné podmínky k životu než Japonci v oné vesnici, ale i jiný řád a mentalitu. Takže bohužel se nejde řídit úplně vším co v knize je, ale určitě tam každý najde to svoje a něco málo z toho, co by mohl ve svém životě změnit a čím se řídit, aby vedl šťastnější a spokojenější život.

Ikigai: Šťastný a dlouhý život Ikigai: Šťastný a dlouhý život Héctor García

Tato knížka vás bude inspirovat a povzbuzovat, abyste objevili svoje osobní IKIGAI, japonské tajemství dlouhého a šťastného života. Nabídne vám cestu, na které zapomenete na spěch, najdete svoje životní cíle a poslání, lépe si ... více

Komentáře (0)