Kráska a Beštia

recenze

Kráska & Beštia (2024) 5 z 5 / lucie.svobodova
Kráska & Beštia

Monika přináší moderní variaci na známou pohádku Kráska a zvíře.

Příběh se však odehrává v temnějším a dramatičtějším kontextu, přičemž kombinuje prvky romantiky, erotiky, záhad a těžších témat, jako je třeba bolestná minulost.

Hlavní hrdinka Lili, mladá žena toužící po lásce a rodině, se po životních peripetiích zaplete s tajemným mužem jménem Lennox, jehož vzhled je skryt pod rouškou tmy.

Lili čelí několika životním zklamáním – nevěře snoubence a ztrátě práce. Následně se rozhodne zkusit štěstí prostřednictvím seznamovací aplikace. Když narazí nakonec v časopise na inzerát záhadného Lennoxe, jehož nikdy neuvidí na denním světle, vstupuje do světa, kde láska a temnota jdou ruku v ruce.

Lennox skrývá nejen svůj vzhled, ale i temnou minulost, která se postupně odhaluje.

Kniha je napínavá a plná emocí. Autorka mistrně kombinuje přítomné vyprávění z pohledu Lili s flashbacky do Lennoxova bolestného dětství. Tato vyprávěcí technika dodává příběhu hloubku a zároveň umožňuje postupně odkrývat tajemství postav.

Styl Moniky je velmi plynulý a čtivý, což zajišťuje, že kniha, i přes svou délku, čtenáře vtáhne a nepustí až do konce.
Emocionální horská dráha, kterou příběh nabízí, je neuvěřitelně intenzivní – od romantiky přes erotiku až po bolest z Lennoxovy tragické minulosti.

Lili je zpočátku vykreslena jako naivní a příliš pasivní, tento aspekt postavy je logický v kontextu jejího životního příběhu a slouží jako kontrast k drsnému Lennoxovi.

Celkově je knížka silný příběh o lásce, ztrátě, tajemstvích a hledání vykoupení.

Kniha osloví zejména milovníky dark romance a čtenáře, kteří ocení nejen romantické napětí, ale i hlubší psychologické rozměry postav.

Budu si muset knihovnu obohatit o knihy této skvělé autorky .


Kráska & Beštia Kráska & Beštia Monika Wurm

Lili, mladej žene túžiacej po rodine, sa v jedinom momente zrúti celý svet. Po tom, čo dostane výpoveď v práci, pristihne svojho snúbenca v náručí inej ženy. Po čase sa nechá nahovoriť, aby skúsila šťastie prostredníctvom zoznamov... více


Komentáře (0)

Přidat komentář