Krutý princ aneb Protivná sprostá parta

recenze

Krutý princ (2018) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Krutý princ

Je nějaká série, na kterou se už dlouho chystáte?

Na Krutého prince se těším už od doby, co jsem dočetla Dvory od S. J. Maas. Hodně lidí mi tuhle sérii doporučovalo. A konečně jsem se dočkala a přišla na Kruťáka řada.

Prolog mě hodně dostal. Jako rodič (a emočně labilní jedinec :D) jsem na tyhle scény poměrně citlivá a ten brutální začátek jsem teda nečekala.
Nerada to říkám, ale dál mě první část knihy docela zklamala. Sice jsem u ní úplně neusínala, ale celkem jsem se nudila. Rozjezd tedy nic moc. Celkově mi tam chybělo větší vykreslení světa, informace o systému magie nebo i politika a bytosti celé Země víl.
Protože je tahle série tak populární, je jasné, že jsem občas zahlédla nějaký ten fanart nebo informaci, takže mi bylo zřejmé, jak to bude s Jude. Byla jsem ale zvědavá na její osobnost, která nezklamala. Ambiciózní, drzá a sarkastická hrdinka je přesně podle mého gusta. Ovšem její dvojče Taryn, ta mi lezla na nervy snad od první chvíle. Pak na scénu přichází Cardan a jeho protivná, sprostá partička. Nebudu vám lhát, nelíbili se mi. Ale napsaní jsou dobře.
Od druhé části knihy už jsem se začala bavit víc a na konci jsem příběh doslova hltala. Tajemství a spletité taktiky postav jsem se snažila prokouknout a upřímně, moc se mi to nepovedlo. Při korunovaci jednoho z princů mi doslova spadla brada.
Nejúžasnější scéna s dýkou u krku jistého muže byla opravdu skvělá a celkově jsem si tuhle část fakt užila. Popis postav se zlepšil a nováčci, kteří vstupovali do děje mě moc bavili.
V závěru jsem do poslední chvíle před cliffhangerem nečekala, jak se to vyvine. A když jsem knihu zavírala, byla jsem fakt moc ráda, že mám po ruce další díl.

Obálka a grafika: Trochu mě mrzí, že tahle série je v paperbacku. Obálky se mi líbí a v mojí knihovně bych uvítala hardback. Navíc grafika kapitol byla opravdu super.

Verdikt: Krutého prince bylo těžké hodnotit. První část bych hodnotila určitě pod tři hvězdičky, ale druhou už bych hodnotila minimálně na čtyři. A tak jsem si to prostě zprůměrovala. 3,5 hvězdičky.


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Vítejte ve světě, kterému vládnou nelítostné víly! První díl napínavé fantasy série. Jude bylo sedm, když jí zabili rodiče a unesli spolu se sestrami na proradný dvůr víl. O deset let později ale netouží Jude po ničem jiném ne... více


Komentáře (0)

Přidat komentář