172/2024
LISA REGAN
Nakl. COSMOPOLIS
Rok vydání 2024
400 stran
Tentokrát se do Dentonu vracíme zhruba měsíc po předchozím díle a skočíme přímo doprostřed povodní, které sužují město, kde působí naše hlavní hrdinka.
Jelikož je to policistka, tak se spolu se svými kolegy samozřejmě účastní pomoci občanům v záplavových oblastech. Při jedné takové jízdě na člunu vyloví ostatky mrtvého těla.
Tělo je ve velice zachovalém stavu, byť se brzy ukáže, že dívka zemřela cca před 20 lety. Onou dívkou je Beverly Urbanová, kterou naše Josie moc dobře zná. Kdysi jí docela dost na střední ztrpčovala život a povídalo se o ní, že se zapletla s Jossiiným klukem Rayem (jejím pozdějším manželem). No a pak jednoho dne spolu se svou nemocnou matkou zmizela a už je nikdo nikdy neviděl... Nyní tedy její tělo spatřilo světlo světa a navíc bylo oblečeno v Rayově milované bundě z baseballového šampionátu...
V tomto díle si zase připomeneme něco málo z dob Josiina dospívání, připomeneme si čím si tato skvělá policistka v dětství prošla. Je samozřejmě logické, že tento případ se naší hlavní hrdinky dotýká opět velmi osobně.
Musím se přiznat, že číst o povodních krátce potom, co se prohnaly i naší zemí, bylo velice sugestivní a ne úplně lehké čtení. Lise se to povedlo velice dobře zachytit, do toho tam rovněž vrcholil volební boj, fakt jsem se neubránila vzpomínkám na dobu pár týdnů zpět.
Zase se budu opakovat a v podstatě mám z toho radost, protože to značí to, že jsem právě přečetla další skvělý díl jedné z mých nejoblíbenějších thrillerových sérií. Žádné zklamání se nedostavilo, opět to byla jízda od začátku do konce. Zase jsem nakoukla pod pokličku životů mých oblíbených hrdinů, dozvěděla se něco málo nového z jejich minulosti a už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Za mě spokojenost, nemám co vytknout.
(ŘÍJEN 2024)
Krvavá spása Lisa Regan
Na Denton se snáší prudký déšť, který vyplaví tělo mladé dívky. Detektiv Josie Quinnová a její tým nemají žádné místo činu, kde by mohli své pátrání začít. Tělo oběti je ale naštěstí dobře zachovalé včetně baseballové nášivky na b... více