Kuřecí nebo leguán?

recenze

Karibská láska (2018) 4 z 5 / knihamouder
Karibská láska

Petra Nachtmanová si na několik let vyzkoušela život na ostrově Curaçao. Prostřednictvím knihy Karibská láska se dozvíte o mnoha radostech, ale také peripetiích.

Autorka vám pootevře dveře do svého soukromí. Nahlédnete do jejího domu, budete jí doprovázet těhotenským obdobím, ale také porodem a péčí o dítě. Seznámíte se s turistikou, faunou, flórou a zvyky příznačnými pro ostrov Curaçao. Nejde však o typický cestopis.

Autorka vám předkládá získané zkušenosti s humorem. Jistě vás nepřekvapí přístup místních obyvatel k času a k práci.
Bohužel i v ráji se najde ďábel v podobě bodavého hmyzu. Pobyt vám tak může znepříjemnit vyčerpávající dengue nebo chikungunya.

Kniha obsahuje 31 kapitol. Předposlední kapitola je věnovaná ostrovním receptům a poslední kapitola se věnuje papiamentu (kreolský jazyk používaný na karibských ostrovech).

Po dočtení knihy vám bude jasné, proč na vás z obálky mrká leguán.

Čtení ubíhá rychle, v jednoduchém textu na vás nečíhají záludnosti. Bydlení na ostrově mi přijde jako zajímavá zkušenost. Autorku obdivuji za snahu podělit se o své zážitky se čtenáři.

Na knize oceňuji přidané recepty a slovníček. Škoda, že se Petra Nachtmanová se čtenáři nepodělila i o ostrovní fotografie. Jistě by bylo na co koukat.

Karibská láska Karibská láska Petra Nachtmanová

Rychlá rozhodnutí patří k životu. Koupíte letenku na karibský ostrov Curaçao a za několik hodin trávíte čas s mužem, se kterým se vidíte úplně poprvé osobně. Brzy se stanete ostrovankou. Omylem sníte leguána, rodíte v tropickém po... více

Komentáře (0)