Lehce smíšené pocity
recenze
Styl Taylor Swift: Móda napříč érami (2024) / Suzi1V této biografii se autorka zaměřuje na módu Taylor Swift a její často skrytý význam v jednotlivých obdobích zpěvaččiny kariéry.
Po přečtení této knihy jsem měla dost smíšené pocity a s recenzí si tentokrát dala na čas. Začnu tedy tím co se mi líbilo.
V prologu autorka mluví o sobě a svém vztahu k Taylor a její hudbě. Zmiňuje začátky svého blogu až po současnost. Líbilo se mi, že Sarah Chapelle zmiňuje písničky, které měly vliv na její dospívání.
Jednotlivé části a kapitoly se zaměřují na různá období kariéry TS a na to, jak se měnila její móda v těchto obdobích.
Fotky, které doplňují celou knihu, jsou jednoznačně ta nejlepší část (aspoň podle mého názoru).
+/-
Kromě módy a hudby Sarah mluví i o dalších součástech kariéry Taylor, od smluv s nahrávacími studii až po jednotlivé ceny, které Taylor doposud získala. Tuto část je pro mě těžké hodnotit. Na jednu stranu jsem se dozvěděla i něco nového, na druhou stranu moc nechápu, jak smlouva s nahrávacími studii souvisí s módou. V určitým případech samozřejmě ano, ale je to podle mého názoru takové “sporné. Už název říká, že se má jednat o knihu zaměřenou na módu napříč érami, ale osobně to na mě působilo jako biografie.
Styl, jakým je kniha napsaná, občas působí jako osobní deníček s názory na Taylor.
shrnutí:
Hvězdičky jsem tedy ubrala, protože se jedná více o biografii a tedy něco jiného než jsem čekala. Dále mi v některých kapitolách úplně nevyhovoval styl psaní autorky.
Naopak se mi líbilo množství fotek, zaměření na módu a její význam.
Pokud se na knihu chystáte, doporučuji do ní jít s očekáváním, že se jedná o biografii zaměřenou na kariéru Taylor a doplněnou o fotky a módní easter eggs.
3/5
Styl Taylor Swift: Móda napříč érami Sarah Chapelle
Oslňující, dechberoucí, nezapomenutelná. Kompletní průvodce módním vývojem Taylor Swift! Červená rtěnka není jen volba make-upu – je to symbol celé éry. Minisukně není jen součástí roztomilého outfitu – je to brnění. Pro Taylor S... více