Lhát či nelhat? To je oč tu běží…

recenze

Někdo jako ty (2024) 4 z 5 / lucie.svobodova
Někdo jako ty

Tato kniha od americké autorky W. Renshaw je romantický příběh plný citů, ale i špetky obav … a lži.

Hlavní hrdinka se ocitá v komplikované situaci, kdy ji její identické dvojče požádá, aby šla na rande s Romanem Bellisariem, mužem, který ji před třemi lety vyhodil z její vysněné práce. I když se jí to zpočátku příliš nezamlouvá, nemůže sestře odmítnout pomoc, která může vést k jejímu povýšení.

Roman Bellisario není jen tak obyčejný muž – je to charismatický a úspěšný sběratel umění. I přes počáteční nechuť hrdinka zjistí, že s Romanem sdílí mnohem víc než jen zájem o umění. Oba jsou fascinováni tajemným umělcem, kterého zná jen hrstka lidí. Postupem času se jejich rande mění v něco víc a Sloane si uvědomuje, že k Romanovi cítí stále hlubší city.

Avšak jejich vzájemné sbližování komplikuje zásadní problém – Roman si stále myslí, že chodí s jejím dvojčetem. Tato lež visí nad jejich vztahem jako Damoklův meč a vyvolává otázku, zda může pravda jejich vztah posílit, nebo naopak zničit. Sloane má dilema, zda přiznat pravdu a riskovat, že Romana ztratí, nebo pokračovat ve lži a doufat, že jejich city to vydrží.
S tím jsem měla trochu problém - jejich narůstající city mě úplně nepřesvědčily, chyběla mi tam ta pravá chemie .

Winter vytváří nezapomenutelné postavy a situace, které jsou plné emocí a napětí. Kniha se zabývá tématy identity, důvěry a odpuštění, a přináší čtenářům příběh, který je zároveň zábavný a dojemný.

Autorka také skvěle zachycuje složitost lidských vztahů a dilemat, která před nás život klade. Hlavní hrdinka je sympatická a l snadno pochopíme její vnitřní boj a pocity. Roman je zase komplexní postava, která má svou minulost, s níž se musí vyrovnat.
Dvojče Sloan mi bylo naopak nesympatické.

Je to příběh o lásce, která musí překonat překážky a pravdu, která může být osvobozující, ale i ničivá. Pokud hledáte romantiku s nádechem tajemství a hlubokými emocemi, po knížce sáhněte.


Někdo jako ty Někdo jako ty Winter Renshaw

Mít identické dvojče má svoje výhody, ale když mě sestra požádala, abych šla na rande s Romanem Bellisariem, nebyla jsem z toho zrovna dvakrát nadšená. Jasně, je to až hříšně hezký a úspěšný chlap, ale taky mě před třemi lety vyho... více


Komentáře (0)

Přidat komentář