Měsíční bohyně

recenze

Dcera měsíční bohyně (2023) 5 z 5 / virgo_books
Dcera měsíční bohyně

Pokud se zajímáte o asijskou mytologii, nebo prostě jen milujete příběhy s touto tematikou a v tomto prostředí, tak si rozhodně Dceru měsíční bohyně nenechte ujít.

Naší hlavní hrdinkou je Sing-jin, která je dcerou Měsíční bohyně a celý svůj život zatím strávila jen na Měsíci. Všechno se ale pokazí, když se dotkne své moci a ta přiláká pozornost Nebeského císařství.

Aby nebyla vyzrazena její existence, tak musí uprchnout z Měsíce do bezpečí. To se ale úplně nepovede a ona nakonec skončí v Nebeském císařství, kde musí skrývat svou identitu.

Nakonec se jí povede dostat se do blízkosti korunního prince a společně s ním se učit magii i bojová umění.

Pořád má ale jediný úkol, na který se soustředí, a to je osvobodit svou matku z Měsíce, na kterém je uvězněna.

Celý příběh sledujeme právě Sing-jin, u které je krásně vidět její vývoj.

Nechybí ani romantická linka, která ale není zase tak očividná, jak se na první pohled může zdát.

Kniha je plná velkých zvratů, nebezpečí, tajností, lásky, bitev, přátelství a velmi těžkých rozhodnutí, která musí hlavní hrdinka udělat.

Příběh se četl skvěle. Vtáhl mě a vypustil až na konci a já už netrpělivě čekám na pokračování této krásky.

5/5

Za zaslání knihy moc děkuji @nakladatelstviocelot

Dcera měsíční bohyně Dcera měsíční bohyně Sue Lynn Tan

Sing-jin vyrůstá na Měsíci, je zvyklá na samotu a netuší, že se skrývá před obávaným Nebeským císařem, který její matku vyhnal za krádež elixíru nesmrtelnosti. Když však Sing-jinina magie vzplane a její existence je odhalena, je n... více

Komentáře (0)