Ministerstvo času

Jakmile jsem slyšela cestování časem a romantika, tak jsem věděla, že si tuhle knihu musím přečíst.

Hned od začátku to byl velmi čtivý příběh a já jsem byla dost překvapená. Rozhodně jsem totiž nečekala to,
o čem vlastně ta knihy bude.

Před začátkem každé kapitoly máme pohled hlavního hrdiny na výpravu do Arktidy, které se účastnil, než byl přenesen do budoucnosti (pro hlavní hrdinku současnosti).

Mimo komandéra tu máme ale i další postavy z jiných profesí a odlišných dob. Autorka a nejspíš
i překladatel/ka si hodně vyhráli s tím, aby se od sebe zmíněné postavy odlišovali nejen mluvou.

Kromě romantické linky (ta byla skvělá!) a cestování časem autorka zabíhá i do politiky, historie, orientace a spousty dalších důležitých témat.

Byla to pro mě velmi zajímavá a zvláštní kniha (v dobrém slova smyslu), která mě pohltila, a přestože jsem vlastně nevěděla, kam směřuje, tak mě rozhodně nezklamala.

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelství Beta.

Ministerstvo času Ministerstvo času Kaliane Bradley

V blízké budoucnosti se mladé překladatelce naskytne možnost lukrativní práce na novém, záhadném ministerstvu, které přesouvá „expaty“ z různých historických epoch do současnosti a zjišťuje možnosti cestování časem. Hlavní hrdinka... více

Komentáře (0)