Mrtvá říše

recenze

Mrtvá říše (2024) 3 z 5 / bookbug_cz
Mrtvá říše

Za knihu děkuji @albatrosmedia v rámci spolupráce.
...
Proč se tak vehementně řeší sexuální napětí ve Čtvrtém křídle, když se s ním Mrtvá říše nemůže ani v nejmenším srovnat? Vážně, lidi. Mrtvá říše je prakticky celá pod napětím, nejen silou smrti, ale i pod palbou Warwickových doteků. A žádné plané řečičky, ale akce plné zápletky, vyvrcholení a smíření. Já romantasy fakt žeru, ale řekněte mi – kolik spicy scén je už přes čáru?
...
Sérii Divoká říše jsem začala číst s nadšením, protože mě neskutečně bavil ten podivně smrtící svět plný akce a bojů, zrady a spiknutí. Brexley je skvělá hrdinka, která vydrží hodně krutostí, ale stejně si pořád ponechává tu malou jiskřičku naivity, že všechno dobře dopadne. Pro své přátele by obětovala celý svět, a to doslova. Warwick Farkas byl taková třešnička na dortu, ale bavil mě víc, když byl víc nedobytný.
...
Je těžké vám tady nastínit příběh, aniž bych vyspoilerovala předchozí dva díly, takže jen lehce. Brexley je opět na útěku před vším, kde vyrostla. Její nedobrovolný pobyt u Kiliána je u konce a ona se opět ocitá mezi odbojáři, kde překvapivě nalezne jedno rodinné tajemství. Hledá také odpovědi na to, proč má vzácné spojení s Farkasem (a evidentně nejen s ním), i když by jako lidská dívka neměla mít žádné nadpřirozené schopnosti.
...
Kniha je od začátku až do konce pořádná jízda. Neustále se tam něco děje, to je fakt, ale bohužel se opakují dvě hlavní akce – sexuální a bojové scény. Občas jsem si říkala, že jsou pak už popisy bojů dost podobné a trošku se to tím natahovalo. Taky mám po dočtení pocit, že jsem se vlastně nic nedozvěděla. Otázky, které si Brexly a my čtenáři klademe od začátku série, jsou opět bez odpovědí a já se bojím, co přijde ve čtvrtém díle. Bylo fajn už to rozlousknout, jinak bude mít pro mě tato série sestupnou tendenci.


Mrtvá říše Mrtvá říše Stacey Marie Brown

Po únosu povstaleckou skupinou se Brexley ocitá v nelítostném světě politiky, kde se lidé ani fae neohlížejí na následky. Život jí neulehčuje ani to, že její spojení s nechvalně proslulým Warwickem den ode dne sílí. Navíc se všude... více


Komentáře (0)

Přidat komentář