Mrtvé ženy

recenze

Mrtvé ženy (2020) 3 z 5 / renulka16
Mrtvé ženy

Nevhodné pro děti, protože kniha obsahuje mnoho násilných scén, vulgárních výrazů a sexu.

Po knize Nikdy se nepřestala usmívat, kdy se zařadila mezi moji top knihu českého autora, jsem se velice těšila na Mrtvé ženy, už jen z důvodu, že se zde má objevit psycholog Robert Jenkins. Tentokrát však jako vedlejší postava.
Bohužel jsem byla asi až moc zaujatá a tato kniha mě neoslovila tolik, jako ta předchozí.

Kniha se skládá ze čtyř částí, kde v každé se řeší jiný případ, přesto spolu na sebe hezky navazují a jedno společné je spojuje. Mrtvé ženy.

První část se jmenuje Smrt na Kapverdách. Detektiv Hank, který si chtěl užívat líbánky se svou novomanželkou, nemůže. Musí zde však řešit případ. Ale ne jen tak obyčejný. Už zde se hezky vykreslí jeho charakter a buď ho budete milovat a nebo nesnášet.

Druhá část Skokanka hezky napovídá o čem to tak může být, ale nenechte se zmást. Nic není takové, jak to na první pohled vypadá. Zde se také seznamujeme s Hankovými kolegy a hlavně lesbickou parťačkou Larisou, která mi úplně moc nesedla. Je strašně vulgární.

Třetí část jsou Amatérské filmy a poslední je Torzo.

Celou dobu kniha postupně graduje a my odhalujeme, jak to vše do sebe zapadá. Závěr knihy byl svým způsobem zvláštní, kdy to nejvíc gradovalo. Bylo to zde popisováno ze tří pohledů, které se střídaly po jedné větě. Byl zde zaznamenáván sexuální akt Larisy s její milenkou, brutální vražda a Hank. Celou dobu jsem si říkala, že ten sexuální akt je tam nějak zbytečný, ale nakonec se ukáže, že to tam z nějakého důvodu patří.

Na samotném konci se dozvíme zvláštní věc, kterou autor odkryje v jeho pokračování knihy Farma zrůd a jsem na to opravdu zvědavá.

Děj knihy má tedy slušný spád. O morbidní vraždy nejste ochuzeni a komu nevadí příliš sprostých slov, je tato kniha pro vás ideálním čtením.


Mrtvé ženy Mrtvé ženy Martin Štefko

Sandra. Melissa. Jayne. Michelle. Nebo alespoň její část. A jména přibývají. Detektiv Hank Giorgio řeší čtyři případy, které spojuje jeden faktor – na začátku byla mrtvá žena. Jeho zběsilému tempu vyšetřování a jedinečným deduktiv... více


Komentáře (0)

Přidat komentář