Krásný, dojemný příběh plný citů, zoufalství, lásky, naděje ale taky smrti, posmrtného života a závislosti na alkoholu.
Tahle kniha mě upoutala nejen krásnou obálkou, kterou si sama autorka ilustrovala ale především příběhem, který Vás dostane. Byla jsem velmi dojatá a proto hodnotím velmi pozitivně.
Příběh je napsaný ze dvou pohledů Damiána a Niny, které se pravidelně střídají.
Damián je mladý muž, na kterého mají jeho rodiče příliš vysoké nároky a to především co se týče vzdělání. Je toho na něj hodně a tak před vším utíká k alkoholu. Díky tomu způsobí nehodu, kterou nepřežije. Dostane se do nebe a tam na něj čeká velmi důležitý úkol. Musí pomoct Nině, kterou si měl ve svém životě v budoucnu vzít. Díky nehodě se to ale nestalo a tak musí na Ninu dohlížet jako její Strážce.
Nina to nemá ve svém životě vůbec lehké. Sice má skvělé známky ale těžký život. Její sestra jí nechala samotnou s matkou, která je závislá na alkoholu. Bohužel se chování matky projevuje i na Nině, která je vyčerpaná a bez energie. Bojuje proti tomu a snaží se matce pomoct ale do jaké míry je toho schopná? Kdy ten tzv. pohár přeteče?
Každý si píšeme svůj vlastní příběh ale měli bychom si vážit svého života. V tomto příběhu je velmi krásné popsané, že si každý píše svojí cestu a je jen na něm, jak se svým životem naloží. Téma posmrtného života a její naplnění bylo zajímavé. Skvělé se to četlo a měla jsem co dělat abych četla dál, jelikož jsem měla slzy v očích.
Moc se mi celý příběh líbil ikdyž to bylo smutné. Rozhodně doporučuji tuto knihu k přečtení. Stojí za to a i po čtení budete mít nad čím přemýšlet.

“Romance o spřízněných duších, které se nikdy nestihly poznat." Nina musela dospět dřív než její vrstevníci, život s matkou závislou na alkoholu jí nedal jinou možnost. Toxická směs výčitek, lásky, strachu a odpuštění z ní však... více