Murtagh

recenze

Murtagh (2024) 3 z 5 / TZlat
Murtagh

Eragona a celý Odkaz dračích jezdců mám moc ráda a na knížku jsem se ohromě těšila. Jsem nadšená, že jsem si ji mohla díky @humbookblogeri přečíst už teď.

Měla jsem docela velké očekávání. Na začátku knihy je shrnutí děje Eragona a všech předešlých dílů, takže jsem si příběh osvěžila a připomněla. Murtagh i Trn byli vyhnání a musí se sami potloukat světem. Chvíli mi trvalo, než jsem se začela. Pořádně se to rozjelo až na sté stránce, což mě trochu mrzí, ale u takhle tlusté knížky to není problém. Je tu také až moc popisných částí, což mě ale nepřekvapilo, protože i u Eragona jsme jich měli požehnaně. Díky snům, které se Murtaghovi zdají, se dozvídáme spoustu informací z jeho minulosti, což je velké plus a děj to skvělé obzvláštní. Příbeh je plný boje, akce a zvratů. Častmi je velmi napínavý a člověk se nemůže odtrhnout. Spojení Murtagha s Trnem je dokonalé. Co mi tu velmi chybělo, byla romantická linka. Ta se v knize skoro vůbec nevyskytuje. Je tu hodně krasných citátů, které zbožňuji. Kniha je doplněna skvělými mapami a také obálka knížky je nádherná. Doufám, že série bude ještě pokračovat, protože kniha skončila docela otevřeně.

Knihu doporučuji všem milovníkům draků!

Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @humbookogeri a @humbook.


Murtagh Murtagh Christopher Paolini

Legenda pokračuje. Vraťte se do světa Eragona a Dračích jezdců! Pro Dračího jezdce Murtagha a jeho draka Trna už není na světě bezpečno. Zlý král byl svržen a z nich se stali vyděděnci. Po celé zemi se navíc začínají šířit zvěs... více


Komentáře (0)

Přidat komentář

TZlat

TZlat také napsal

Murtagh Murtagh