Murtagh - Christopher Paolini

recenze

Murtagh (2024) 4 z 5 / pleplova_reads
Murtagh

Na začátek bych ráda poděkovala @humbook_blogeri a @humbook za poskytnutí knížky k recenzi v rámci #spoluprace

ᴜᴢ ɴɪᴋᴅʏ ɴᴇʙᴜᴅᴇs ᴍᴜsᴇᴛ ᴄʜᴏᴅɪᴛ ᴅᴏ ᴊᴇsᴋʏɴᴇ sᴀᴍ. ᴀsᴘᴏɴ ᴅᴏᴋᴜᴅ ʙᴜᴅᴇs ᴍᴜᴊ ᴊᴇᴢᴅᴇᴄ ᴀ ᴊᴀ ᴛᴠᴜᴊ ᴅʀᴀᴋ.

Murtagh si mě získal, nejen jako kniha, ale i jako samotná postava. Vidět svět jeho očima, prožít s ním muka z jeho minulosti a zažít nová dobrodružství bylo prostě skvělé.

Abych byla upřímná nic jsem od knihy nečekala. Nečetla jsem si ani anotaci, zaujala mě prostě jen proto, že svět Eragona moc moc miluju a jednoduše jsem věřila, že se mi to bude líbit. A taky že líbilo.

Návrat do Alagaësie po taaak dlouhé době byl vítanou změnou. Užívala jsem si tu atmosféru, tu magii, ten svět a kouzelné bytosti. A to grafické zpracování knihy bylo senzační. Krásné ilustrace a mapa!

Jediné, co bych vytkla je ten opravdu hrozně pomalý rozjezd... Jsem u fantasy knih prostě zvyklá na akci, zvraty, tajemství, zrady, intriky apod. Čtu se zadrženým dechem, nevěřím vlastním očím co to čtu, nedají mi spát. Tady jsem byla úplně v klidu. Sem tam se odehrálo něco zajímavého, ale to největší bum, kdy jsem se nemohla odtrhnout, přišlo až na 500 stránce. Musím ale uznat, že autor dokázal udržet mou pozornost až do konce i přesto, že to nebyla vyloženě kniha nadupaná akcí.

Záporák byl famózní. Snílci. Čarodějnice Bachel nemohla být lépe ztvárněná. Přetvářka jedna za druhou, člověk neví, čemu věřit. Je hodná? Je zlá? Věří tomu co říká? Sama jsem se nemohla rozhodnout.

Murtagh a Trn prostě skvělá dvojka. Zažili spolu hrůzy všeho druhu, ale společně jdou dál a postupně překonávají své strachy a vnitřní démony. Nechyběl dračí sarkasmus, humor, pošťuchování.

Nebyla to nejlepší kniha, kterou jsem četla, ale sakra dobrá byla! Budu na ni moc ráda vzpomínat a věřím, že se k celé sérii budu určitě ráda vracet. Murtagh s Trnem získávají 4,4. Milovníci Eragona, tohle je must-read.

Hodnocení goodreads: 4.19


Murtagh Murtagh Christopher Paolini

Legenda pokračuje. Vraťte se do světa Eragona a Dračích jezdců! Pro Dračího jezdce Murtagha a jeho draka Trna už není na světě bezpečno. Zlý král byl svržen a z nich se stali vyděděnci. Po celé zemi se navíc začínají šířit zvěs... více


Komentáře (0)

Přidat komentář