Nádherná autorská prvotina

recenze

Maminka říkala (2023) 5 z 5 / Idhril
Maminka říkala

Nádherná autorská prvotina, otevřená zpověď lásky k životu i k ženám, okořeněná hlubokou spiritualitou i zneklidněním z dnešní doby i stavu světa (byl však někdy uspokojivý?)
Každá báseň je jiná, každá má něco do sebe. Touha a okouzlení střídající se se smutkem. Nádherně poetická hra se slovíčky v básních Co kdyby, Lahodný chtíč, Andílek, Láska a Polonahá důvěra. Vyznání milované ženě v básní Mar.Š.Mallow. Úžasně emočně vyzrálá báseň Dřevěná kráska. A křehké vyznání v básni Nejkrásnější. Krásná a zároveň bolestná vzpomínka na dětství v Nezapomenu. Snový návrat do bezčasí, kde splývá minulost se současností v básni Zámecká zahrada. Poslední básně Ženský klín, Sváděcí a Myšlenky zločince vás dostanou otevřenou lesbickou erotikou, ve kterých se prolíná vášeň s touhou a láskou.
A samozřejmě ústřední báseň, která dala název celé sbírce, Maminka říkala, vás vtáhne svou syrovostí a otevřeností.
A mnoho dalších. Tohle vážně stojí za přečtení.


Maminka říkala Maminka říkala Simona Ondráčková

Sbírka básní o životě i smrti, o trápení, ztrátě, křehké duši a víře. Pravda i smyšlené příběhy. Nechybí troška erotiky s lesbickou tematikou. Sbírka básní o tom, že v životě může kohokoliv z nás potkat něco zlého. Básně plné srd... více


Komentáře (0)

Přidat komentář