Nástroje smrti: Město z kostí

recenze

Město z kostí (2009) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Město z kostí

Znáte nějakou další sérii, která má seriál i film?

A po Pekelných strojích jsem se hned musela vrhnout na další počin této skvělé autorky. Asi tak před 12 lety jsem tuhle knížku četla. A na další díl jsem se už nedostala kvůli takovému zvláštnímu konci. Tak uvidíme, jak to bude tentokrát…

Líbí se mi, že autorka knihu rovnou rozjede. Žádné pomalé vysvětlování toho a tamtoho. Rovnou nás hodí do děje a plavte. S tím jsem spokojená a knihu jsem nedokázala jen tak odložit hned od první kapitoly.
Postavy jsem si hned od začátku zamilovala a zároveň jsem si v Nástrojích smrti rychleji oblíbila hlavní hrdinku, než v předchozí sérii. Clary je prostě normální holka, která řeší normální problémy a pak bum, spadne do nového světa. Hlavním hrdinou příběhu je Jace… a přestože by se mi normálně jeho typ nelíbil, žrala jsem ho hned od začátku. I vedlejší postavy jsou super. Obzvlášť můj oblíbený Magnus Bane.
Taková perlička. V této knize se Magnus Bane překládá jako Krasomil Pohroma. Ne, nedělám si legraci. Docela bych chtěla potkat překladatele a zeptat se ho, kdo ho k tomu donutil :D. Když jsme u toho, v této sérii narazíme ještě na Ragnora Fella a ten dostal překladové jméno Hadrián Močál. Abych zvládla číst bez smíchu, musela jsem si v hlavě ty jména přehazovat na původní anglický tvar.

Obálka a grafika: Tenhle první díl, který jsem četla, má původní českou obálku od nakladatelství Mladá fronta. A řekněme si na rovinu… Ta obálka je prostě vtip. Když jsem jí viděla, fakt jsme se nasmála.

Verdikt: První díl, který vás chytne a nepustí. A až vás pustí, musíte mít rovnou k ruce druhý díl.

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Když se patnáctiletá Clary Frayová vydá do newyorského klubu Pandemonium, vůbec netuší, že se stane svědkyní vraždy, kterou navíc spáchají tři teenageři se zvláštním tetováním na těle a podivnými zbraněmi v rukou. Mrtvé tělo pak j... více

Komentáře (0)