Návrat z pekla aneb Bůh není.

recenze

Návrat z pekla (2016) / stumi
Návrat z pekla

Po prvním titulu Kolotoč strachu, se mi dostala do rukou další knížka od Jana Vavříka, která nese název Návrat z pekla.
Jak již název vypovídá, kniha není pro slabší povahy. Děj příběhu nás zavádí do období druhé světové války, jejímž hrdinou je Karel Miller, mimochodem velice schopný mladý muž, který pomáhá svému otci v pekárně. Po strastech, které postihnou jejich rodinu, se mladý Karel, toho času studující medicínu, seznámí s krásnou židovskou dívkou Marií, která hodně zasáhne život Karla a nejen jeho, ale i její rodinu.
Kniha na mě působila velice silným dojmem, hlavně pro její styl psaní, jakým Vás autor dokáže vtáhnou do příběhu, jako byste jej prožívali Vy osobně. Zejména pasáže odehrávající se v koncentračním táboře byli pro mě hodně emotivní, protože děti, které jsou součástí tohoto příběhu a stanou se nástrojem fašistických hyen, to bylo i na mě silné kafe. Bohužel takový je život a ten se s Váma nemazlí. Pro mě byl tento příběh hodně silný a emotivní, snad proto jsem knihu přečetl za tři dny a musím panu Vavříkovi poděkovat za to, jak dokázal čtenáře vtáhnou do děje a prožít tento příběh s ním.
Za mě knihu doporučuji všem, kteří přemýšlí nad její koupí.
Děkuji Michal Studený

Návrat z pekla Návrat z pekla Jan Vavřík

Karlu Millerovi, nadějnému studentovi medicíny, převrátí život naruby nejen krásná židovská dívka Marie, ale také nadcházející druhá světová válka. Společně se stará se svým otcem o pekárnu v přízemí pavlačového domu, v němž místn... více

Komentáře (0)