Nejlepší kniha roku 2024?

recenze

Čtvrté křídlo (2024) 5 z 5 / _books._.by._.m
Čtvrté křídlo

Tak pro mě zatím jo. Moc jsem se na tuhle knihu těšila a nezklamala mě.

YA dračí fantasy s dávkou romantiky a erotiky. Taky pořádná dávka napětí a akce. On jí chce zabít. Ona je “bezbranná a ve světě jezdců nemá co dělat.

Ze začátku mi to připomínalo trošku Divergenci s tím vybíráním kvadrantu. Celkově to mělo malinko podobný nádech, a přesto to bylo něco úplně jiného. Opravdu. Violet, naše hlavní hrdinka touží po kariéře písaře. Matka má ale jiné plány a Violet musí nastoupit do kvadrantu jezdců, aby se z ní stal dračí jezdec. Má chránit zemi. Výcvik je velmi náročný a nikdo nevěří, že by to Violet zvládla. A samozřejmě zde máme sexy kluka, který jí chce zabít.

S Violet procházíme prvním ročníkem jejího výcviku, kdy každý den může umřít. Dozvídáme se, že svět ve kterém Violet vyrůstala možná není tak v pořádku jak vypadá. Vše co se učila možná není ani pravda. Neví komu má věřit a musí projít prvním ročníkem, aniž by zemřela.

Já jsem z knížky opravdu nadšená. Postavy mi vážně sedly. Je to originální a plné akce a napětí. Samozřejmě, že úhlavní nepřítel Xaden Riorson se stal mou oblíbenou postavou. Vztah mezi ním a Violet se mi taky líbil. Už mám doma druhý díl a odpočítávám vteřiny, kdy budu mít volno se do něj pustit a vrátit se do světa dračích jezdců. Jo a poslední věc - MILUJU DRAKY. Už dlouho, a proto asi není divu, že tuhle knížku jsem si tak zamilovala.


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Dvacetiletá Violet Sorrengailová měla nastoupit do kvadrantu písařů a strávit život mezi knihami. Její matka, nesmlouvavá velící generálka, jí však nařídí, aby se připojila ke stovkám kandidátů toužících dostat se mezi navarrskou ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář