Nejlepší kniha roku?

recenze

Mýtonoši (2021) 5 z 5 / wanttoread
Mýtonoši

Za knihu děkuji @Humbook #humbookblogeri #spoluprace

Upřímně ani nevím, kde mám s popisem této knihy začít. Jsem naprosto nadšená. A to jakože ze všeho.
Hlavní hrdinka Bree je asi ta nejúžasnější hlavní postava, se kterou jsem celý příběh mohla prožívat. Během knihy jsem mohla Bree opravdu poznat a v průběhu čtení jsem se cítila, jak kdyby byla nějakou mojí dlouholetou kamarádkou. Strašně mi na ní záleželo a postupem času jsem si ji neskutečně zamilovala, takže jsem s ní dost silně prožívala i ztrátu její maminky a bolest a zlost, kterou právě díky tomu potom cítila.
Bree je černoška, takže mě vlastně nějakým způsobem zasvětila do černošské komunity a historie. Donutilo mě to o tomto tématu hodně přemýšlet. A vzhledem k tomu, že je tohle téma v knize popsáno opravdu skvěle, tak jsem se toho z knížky docela dost dozvěděla.
Mám pocit, že v prvním díle se autorka věnovala hlavně Bree a proto vedlejší postavy nedostaly tolik prostoru. Každopádně se díky tomu alespoň můžu ještě více těšit na druhý díl. Protože i ty vedlejší postavy jsem si naprosto zamilovala. Zejména jednu, dokonce to vypadá, že by nás v další knize mohl očekávat třeba i milostný trojúhelník? (a je to sna poprvé, co mi to vlastně ani nevadí)
No ale celkově je ta kniha prostě úplně boží. Přísahám, že Vás ten děj vtáhne od začátku až do konce. Sice ze začátku vůbec nebudete vědět co se děje, ale autorka Vás do příběhu velice rychle, plynule a nenásilně vpraví, takže zmatení nebudete moc dlouho. V knížce se pořád něco děje. Neustále je tam nějaká akce a já při čtení ani neměla čas na to, vytvářet v hlavě nějaké konspirační teorie na to, jak by to mohlo celé dopadnout. Takže za mě opravdu jedno obrovské doporučení!


Mýtonoši Mýtonoši Tracy Deonn

Magie artušovských legend ožívá v urban fantasy hitu z americké univerzity! Šestnáctiletá Bree hledá po smrtelné autonehodě své matky únik před bolestí. Rezidenční program na Severokarolinské univerzitě vypadá jako skvělé útočišt... více


Komentáře (0)

Přidat komentář