Nevěsta je příběh, který je plný upírů a vlkodlaků. Jakmile jsem uviděla tuto knihu, že má vyjít, hned jsem si řekla, že bude moje a musím si ji přečíst. Nejen že má krásnou obálku ale i anotace byla skvělá. To nemluvím o tom, že kniha s tímhle tématem mě nesmí minout. Miluju knihy, kde jsou nejen upíři a vlkodlaci.
Tohle byla první kniha, kterou jsem od autorky četla a musím říct, že jsem do tohoto příběhu šla s jistým očekáváním, které se u mě naplnilo. Je pravda, že začátek mi dělal trošku problémy. Nějak jsem se nemohla začíst ale po pár stránkách se to zlomilo a četlo se to jedna báseň. Nemohla jsem se odtrhnout. V této knize se jedná o 3 rasy: Upíry, vlkodlaky a lidi.
Příběh je napsaný z pohledu hlavní hrdinky - upírky Misery, na začátku kapitol je i pár slov, které patří jisté mužské postavě.
Misery je klasická upírka, která nemá ráda sluneční svit a žije z krve, ikdyž v jejím případě se jedná o krevní konzervy a je dcerou upířího radního.
Bohužel není oblíbená ve svojí rase ani v jiné. Několik let žila ve světě lidi se svoji přítelkyní a nejbližším člověkem, kterému na ní záleží… Bohužel ale jednoho dne, její přítelkyně zmizí. Zůstane po ní kocour, se kterým se nemají zrovna v lásce a Misery má podezření, že tu něco nehraje. Nicméně ale najde na kusu papíru napsané jméno, které by mohlo stát za zmizením její přítelkyně….jméno, které má hlavní vůdce místní smečky vlkodlaků…Lowe.
Lowe je jak je již zmíněno alfa místní smečky vlkodlaků, který má zájem o uzavření míru nejen s lidmi ale i s upíry. Má k tomu ale jednu podmínku a tím je svatba. A samozřejmě není nikdo vhodnější než dcera hlavního radního - Misery. Koho jiného by taky měli tzv. hodit do jámy vlkodlačí.
Jelikož se Misery ale nemá čeho jiného chytit, souhlasí se svatbou. Je to jediná možnost jak zjistit něco víc a pomoct tak svojí přítelkyni. Jenže to by nebyl příběh aby se to nezačalo komplikovat a to nejen po citové stránce.
V tomto příběhu jsem našla vše, co bych od takového příběhu očekávala. Nechyběla akce, napětí, zakázaná láska, od nepřátelství k lásce ani zrada a akce. Strašně se mi líbila romantická linka, která mezi hlavními hrdiny doslova jiskřila. Byl to krásný příběh, který určitě stojí za přečtení a doporučuji ho všem co mají rádi romantické knihy s trochou napětí. Pokud se Vám líbí např. série Vlci zvěrokruhu tak tato kniha se Vám bude určitě líbit.
Nevěsta Ali Hazelwood
Misery, jediná dcera nejmocnějšího vampýrského radního na jihozápadě, je povolána z anonymního života mezi lidmi, aby jako nevěsta stvrdila historické příměří s vlkodlaky. Lowe vládne smečce s absolutní autoritou, ale ne bez rozum... více