Než zjistíš pravdu

recenze

Než zjistíš pravdu (2023) 4 z 5 / baru.merry
Než zjistíš pravdu

Než zjistíš pravdu mi přistálo ve schránce v úterý, a já měla v sobotu hotovo. Podotýkám, že za jiných podmínek (rozuměj bez dítka v okolí) by se dal tento psychologický thriller přelousknout mnohem dříve. Čte se totiž jedna báseň.

Knihou nás provedou hlavní postavy Amanda a Maddie, skrze které postupně odkrýváme jádro příběhu. Proč se Maddie nastěhovala sama do rodinného domu v lukrativní čtvrti Preston Hills? Chtěla by žít poklidný život, najít si práci, založit rodinu, nebo má za lubem něco mnohem zákeřnějšího? To nám postupně gradující příběh samozřejmě ukáže.

Kapitoly jsou velmi dobře poskládané, postupně budují potřebné napětí a vzbuzují touhu číst dál a dál, zatímco odkrývají zápletku a rozuzlení celé té prekérní situace. Námětem mi kniha velmi připomínala např. knihu Penny Hancock Myslela jsem, že tě znám, Pusinku od Sophie Hannah či Mlčenlivé ženy z pera Kerry Fisher. Všechny tyto publikace bych zařadila pod štítek thriller pro ženy, jelikož hlavní postavou jsou právě ony a příběh je více zaměřený na psychologickou podstatu věci, než jak to bývá u pánských autorů a jejich hrdinů.

Proto jsem si i přes některé drobnosti příběh užila jako odpočinkový a nemůžu se dočkat další publikace mladé české autorky Eleny Minářové.


Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Chtěla by být jako ty ženy v domácnosti, které ráno vypijí zdravé zeleninové smoothie, připraví dětem svačinu do školy, manželovi dají pusu na rozloučenou a vyrazí na ranní jógu. Pak si s kamarádkou zajdou na kávu, ke kadeřnici, n... více


Komentáře (0)

Přidat komentář