Nové Mušlenčiny pohádky

recenze

Nové Mušlenčiny léčivé pohádky pro dětskou duši (2024) 5 z 5 / EvikU.
Nové Mušlenčiny léčivé pohádky pro dětskou duši

Tato dětská kniha se řadí mezi moje TOP dětské knihy přečtené s dcerou v tomto roce. Mušlenka je víla, která přichází pomoci nešťastným dětem s jejich problémy. A že někdy může dětské srdíčko hodně bolet. O tom ví své několik hlavních hrdinů z pohádek s Mušlenkou. Honzík, Janička, Standa, Terezka, Anička a další.

S dcerkou jsme ji četly před spaním, vždy max dva příběhy. Na začátku knihy je vysvětleno, kdo je Mušlenka, o čem jsou pohádky a jak jde s knihou a dětmi pracovat. Na konci každé pohádky jsou otázky na dítě, které pohádku poslouchalo. Co se mu na ní líbilo, jestli má podobný problém a jak by ho mohl vyřešit.

V dobré půlce jsme se s dcerou našly. Mohly jsme o problému mluvit a rozebrat ho. Díky knize viděla, že v tom není sama. Opravdu velmi dobře vystihnuté dětské pocity. Celou knihu je vyprávění doplněno moc krásnými ilustracemi.

Někdy se k ní vrátíme na vyhledání konkrétního problému a teď si mezi dáme nějaký veselý příběh. Ale líbila se mně i dceři moc. Pomáhá mi s hodnocením a tady říkala dej 10 z 10. :)

Nové Mušlenčiny léčivé pohádky pro dětskou duši Nové Mušlenčiny léčivé pohádky pro dětskou duši Romana Suchá

Každý z nás má ve své duši kouzelnou perlu – jen někdy bývá schovaná pod nánosem složitých emocí. A od toho je tady víla Mušlenka, která její světlo umí najít u každého člověka. Třeba u Honzíka, kterému se děti ve škole posmívají,... více

Komentáře (0)