Operace Thümmel

První díl série legie s názvem Operace Thümmel se mi dostala pod kůži. Asi nejvíc mě překvapilo jak moc mě vesmír, mimozemšťani a vůbec žánr sci-fi bavil.

Zemi obsadili mimozemšťané z jiných planet. Nastala válka a zajatí lidé jsou pro ně jen kus masa nebo jako exponát do muzea. Pořád ale je naděje, dokud je pár lidí, kteří jsou ochotný bojovat.

Pokusí se jim utéct, najít vhodnou vesmírnou loď a žít svobodně? Příběh je plný boje, zvláštních mimozemských jedinců, kteří se liší jak velikostí, tvarem i vlastnostmi. Někdo je jako velká ještěrka, někdo jako přerostlý pavouk nebo třeba divný člověk se třemi ruky.

Mezi bojujícími je Čech, ale i Rus a líbilo se mi jak si dělali srandu z obou kultur. Každý se chová tak, jak to odpovídá jeho kultuře. Autor používá spoustu sprostých slov, které ale v dané situaci seděli jako zadek na nočník.

V knize nechybí napětí, ale tím, že je z velké části humor, tak to knihu odlehčí. Naprosto precizně popsané prostředí a vzhled všech osob v příběhu si náramně užijete.

Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Vesmír je kruté místo. Právo na život má pouze ten, kdo si jej uhájí v boji. Taková jsou pravidla tam venku. Lidé to zjistili v den, kdy na jejich planetu zaútočila invazní flotila neznámé civilizace. Krátká, ale tvrdá válka srazi... více

Komentáře (0)