Opravdový jedináček...

recenze

Jen jeden den (2014) / Dee-na
Jen jeden den

Málokdo, kdo není jedináček, pochopí náš život. Ono je to podle lidí úplně skvělé být sám... Jenže oni vidí jen miliony dárků, no a že jsme jen my a nemusíme se o nic dělit. No, ono to tak růžové není - my jsme sami, ano, ale pořád. Tím pádem je na vás kladena o mnoho větší pozornost rodičů a jejich ambice. Podobně jak to měla hlavní hrdinka, to mám i já. Nechci tady vypisovat ale problémy jedináčků, píšu sem kvůli knize.
Kniha je perfektní. Kompletně změnila moje nahlížení na život. Pocity a celkově život jedináčka jsou zde skvěle zachyceny, aspoň já jsem se zde v mnoha ohledech viděla. Ve více než mnoha!
Dalším velkým plus za mě je tam francouzština! Znovu mi to dodalo energii a chuť se ji pořádně učit...
Ta zmínka Prahy, tu bych přisoudila práci překladatelky, ale i tak je dílo překrásné. Mnohonásobně lepší, než Jestli zůstanu.
Popis Paříže... Co dodat, Francie jako samotná je nádherná, hned se mi vybavily vzpomínky na můj výlet do téhle překrásné země a jejích zákoutí.
Jen jsem byla rozhozená koncem. Prostě to takhle seknout? Opravdu? Celou dobu jste napjatí, jestli ho najde, a když už jste konečně u rozuzlení, čekáte na jeho reakci, tak konec? Ubíjí mě každá minuta, co nemám další díl.
Opravdu krásná kniha :) Za mě ji stoprocentně doporučuji!

Jen jeden den Jen jeden den Gayle Forman

Když americká studentka Allyson potká během svého výletu do Evropy na pouličním představení Shakespearovy hry Večer tříkrálový bezstarostného holandského herce Willéma, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. A když je osud na druhý d... více

Komentáře (0)