Pán čarodějů

recenze

Pán čarodějů (2020) 5 z 5 / EvikU.
Pán čarodějů

Druhý díl série Střípky času je mnohem propracovanější, Jana i Petr se vyrovnávají s pocity po boji s čarodějem Mabrokem. Po jeho smrti se Petr ocitá mezi mlýnskými kameny. Policie ho podezírá, že je zločinec a hlídají ho, Mabrokovi čarodějové ho považují za zrádce. Ať chce nebo ne, musí se postavit na jeho místo a získat si respekt čarodějů.

Ve světě čarodějů není o intriky, kouzla, magii, tajemství nouze. Opět se rozjíždí cesta plná napětí a cestování časem. Je potřeba, aby se v něm Jana ještě více zdokonalila, aby mohla sobě i Petrovi více pomáhat. Zjišťuje tak různé situace, kdy se co stalo, kdo je kdo a vypátrat kdo je další mocný čaroděj.

Petr se musí stát Pánem čarodějů, do té doby nebudou v bezpečí. Jako pravou rukou Mabroka je pro ostatní hrozba a chtějí ho porazit. Spolu s policií čarodějů se snaží vymyslet plán. Mezi Petrem a Janou to drhne. Najednou je to jiné. Každodenní žití je jiné, než když si vyprávěli v minulosti, kdy Jana cestovala časem.

Autorka nám odkryje další postavy a jejich minulost. Dozvíme se více o Dvořákové, matce Mabroka. Kniha je čtivá a četla se mi dobře. Přesto se nebráním myšlence, že mírné proškrtání uprostřed příběhu by knize prospělo. Konec je opět famózní, tak i za pomalejší prostředek dávám plné hodnocení.


Pán čarodějů Pán čarodějů Petra Slováková

Pokračování románu Střípky času. Janě a Petrovi se podařilo vyhrát souboj s obávaným čarodějem Mabrokem a nepřijít při tom o život. Tím se ovšem jejich situace zdaleka nevyřešila, naopak se daly do pohybu neočekávané události. ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář