Pod letní oblohou - čtení nejen na léto

recenze

Pod letní oblohou (2024) 5 z 5 / Knihomolka97
Pod letní oblohou

Pokud byste rádi nějaké letní čtení, pak je tato kniha ideální volba. Odehrává se ale nejen v létě na letním táboře, ale také v období školy.

Hlavní hrdinka Linda se kvůli manželské krizi rodičů stěhuje k babičce, i když se jí ani za boha nechce. Navíc jí babička generál domluví brigádu na letním táboře. Má tam být jako pomocná kuchařka, no a co, že vůbec neumí vařit, že?!
Seznámí se ale se sympatickým Dominikem a dny začínají byt příjemnější. Po skončení prázdnin se dokonce potkají na stejném gymnáziu, což Lindu potěší a ráda by s Dominikem trávila další čas. Jenže je tu háček...

Tato kniha není vyloženě sladká romanťárna, u kterého byste se culili a všechno by bylo zalité sluncem. Ne. Autorka se pustila do tématu toxického vztahu s chorobnou žárlivostí.

Linda mi jako hrdinka padla do noty, dokázala jsem se do ní maxinálně vcítit a chvilkama mi jí bylo moc líto.
Nika si nešlo neoblíbit, byl opravdu sympatickej, milej a povahově hodnej. Nechápala jsem ho, štval mě, ale měl bod k dobru, že se snažil držet zpátky, dokud si nevyřeší svoji nelehkou situaci. Postupně mi docházelo, že to fakt nemá jednoduché.

Příběh je tedy komplikovaný, zároveň i vtipný a plný přátelství. Moc se mi také líbilo, jaký si Linda vytvořila vztah s babičkou, což by mě ze začátku vůbec nenapadlo. Rodiče ale působili jako sobci.

Předchozí knížka Jak chutná naděje se mi líbila o malinko víc, takže hodnotím 4,5*/5*.


Pod letní oblohou Pod letní oblohou Šárka Hieková

Kvůli manželské krizi rodičů se Linda stěhuje k babičce. Přes prázdniny pracuje jako pomocná kuchařka na táboře, kde se seznámí s Dominikem. Po romantickém létě se potkají v září i na stejném gymnáziu. Něco je ale jinak. Dominik t... více


Komentáře (0)

Přidat komentář