Pokud tahle dvojice vyšetřovatelů dostane další případ, chci být s nimi !

recenze

Štvanice (2022) 5 z 5 / ELIKALLY
Štvanice

Sexy prostředí Paříže, záhadné úmrtí hned na začátku a nesourodá dvojice vyšetřovatelů, jako osvědčený model, který funguje.
Příběh začíná zdánlivě náhodným přidělením případu komisaři Starskimu a jeho parťačce Chenové.
Nepříliš atraktivní čtyřicátník s krizí na všech frontách svého života a cílevědomá kolegyně, kterou nic nerozhází.
Funguje to ve všech oblastech, něčím Vás oba šíleně štvou, ale vlastně si je oblíbíte a máte pro ně pochopení.
Neustálé narážky na komisařovo příjmení mi přišlo navíc, ale neštvalo mě nijak zásadně.
Jeho chladná a téměř emočně se neprojevující kolegyně mě bavila hodně.
Příběh samotný je maximálně zamotaný a při jeho čtení jsem hodně používala vyhledávání zmíněných věcí v textu.
Jak již pravidla samotného lovu, tak minulost apartheidem zmítaného Jaru. Mám ráda příběhy, které mě donutí jít za rámec a dohledávat detaily.
Zápletka je tak složitá, že jsem zhruba v polovině knihy vzdala snahu uhodnout oč tu jde a nechala se unášet vyprávěním.
Kniha mi maximálně sedla, byť jsem ji četla na sluncem zalité pláží, byla jsem napjatá jako struna.

Štvanice Štvanice Nicolas Lebel

Moderní francouzský thriller plný zvratů, který nadchne nejen fanoušky Bernarda Miniera Den komisaře Paula Starského začíná špatně. Jeho žena žádá o rozvod, jeho milovaný pes umírá a v jednom pařížském bytě někdo drží rukojmí. Vý... více

Komentáře (0)