Poslední tanec

recenze

Poslední tanec (2024) 3 z 5 / ElisR1
Poslední tanec

Po Posledním songu přichází na řadu volné pokračování - Poslední tanec, který lze číst bez znalosti předchozího dílu. Příběh je vyprávěný pomocí střídajících se pohledů vyprávění Gillian a Jaze.
Jejich světy ale nemohou být odlišnější. Zatímco Gillian se vypořádává s nabalujícími se problémy kolem umělecké školy, Jaz se snaží vydělat si nějaké peníze tancováním na ulici, aby přežil další den.
Pokud jste viděli první díl Step Up a film se vám líbil, pravděpodobně si přijdete na své i zde, protože dle mého názoru si jsou oba příběhy v lecčem podobné.
Co tedy ale můžete od knihy čekat?
Slow-burn romantika zde hraje prim a autorce se v tomto případě podařilo nasadit opravdu šnečí tempo, že je možné, že vám začátek bude připadat poněkud zdlouhavý. Zvláště v kontrastu s druhou polovinou knihy, kdy jde zase všechno až příliš rychle. Mimochodem, pokud si potrpíte na popis erotických scén, tak v Posledním tanci si přijdete na své nejen, co se tance týče.
Příběh sám o sobě vůbec není špatný a zápletka, kdy Gillian musela řešit problémy spojené se školou, se mi líbila. Co mě však neuvěřitelně štvalo, byla absolutní nereálnost příběhu. Tím myslím hlavně život na ulici, který byl vykreslený takřka pohádkově, kdy squatteři mají neomezený přístup k elektřině a vodě, které jsou dle autorčina popisu dostupné v každé chátrající budově.
Co se týče postav, tak oba hlavní hrdinové byli spíše sympatičtí. I když Gillian mi místy přišla, že ve vztahu k Jazovi příliš tlačí na pilu a Jaz jakoby zase pocházel z jiné planety, co se vztahu k Gillian týče. Ale to už jsou pouze detaily. I když o samotném Jazovi bych klidně uvítala více informací, například o jeho dětství, zda má nějaké vzdělání, jak se protloukal a tak podobně.
Co se týče zvoleného tématu a prostředí, s tím jsem byla spokojená na jedničku. Jen občasné nelogické chování postav a přílišná nereálnost příběhu mi kazila dojem ze čtení.

Pokud máte rádi slow-burn romantiku s tématem tance a nevadí vám občasné nereálnosti, tak příběh Gillian a Jaze rozhodně vyzkoušejte. Za mě ale byl předchozí díl o chlup lepší.

Recenze psaná v rámci spolupráce s Humook blogery.


Poslední tanec Poslední tanec Nicole Böhm

Emotivní příběh o lásce a tanci z elektrizujícího New Yorku. Gillian vždy toužila po jediném: stát se tanečnicí. Nyní však zastupuje svého nemocného otce na pozici ředitelky proslulé New York Music & Stage Academy. Zdá se, že jej... více


Komentáře (0)

Přidat komentář