Poslední tanec

recenze

Poslední tanec (2024) 5 z 5 / Rasttea
Poslední tanec

Děkuji Albatros Media za poskytnutí recenzního výtisku. Příběh Gillian a Jaze postavený do kulis New Yorku, kterými se tanec proplétá jako zlatá nitka. Gilliana převzala po otci vedení tančení školy, Jaz je skvělý pouliční tanečník, kterého ulice doslova vychovala. Tito dva svede událost dohromady a nikdy už to pro ně nebude stejné. Velmi je to k sobě táhne, rozumí si, oba si tahají traumata z dětství. Je otázka, zda se jim podaří porazit spoustu překážek, aby oba žili takový život, jaký chtějí.
Velmi oceňuji, že německá autorka vytvoří takový příběh ryze americký, že je k nerozeznání. Určitě oceňuji, že stejně jako hlavní postavy i ona bloudila ulicemi Velkého jablka. I z toho důvodu z řádek na vás působí kulisy New Yorku velmi autenticky a pravdivě. Příběh je postavený na lince, která vždy působí. Dvě postavy z velmi rozličných původů spolu sdílejí stejné potřeby, pocity, vášně. Do toho spoustu překážek, klacků pod nohy, bojů, rozhodování, ran a jejích léčivému hojení.
Příběh je psán střídavě z pohledu Gillian i Jaze. Čtenář se lehce dokáže vcítit do situací hlavních hrdinů a jsou mu tím velmi blízké a je lehké jim fandit. Zároveň jste na pozoru u postav, které jsou vyložené záporné, či jsou popsány schválně nerozhodně, aby čtenář byl napnutý do poslední chvíle.
Autorka zatím prozradila, že nyní pracuje na příběhu Ethana a Ally. Tak se už moc těším. Předešlou autorčinu knihu Poslední píseň jsem měla také v zorném poli, a osud tomu chtěl, že jsem ji nezávisle na tomto recenzním výtisku dostala jako narozeninový dárek a už se nemůžu dočkat, až se do ni pustím v mezičase.


Poslední tanec Poslední tanec Nicole Böhm

Emotivní příběh o lásce a tanci z elektrizujícího New Yorku. Gillian vždy toužila po jediném: stát se tanečnicí. Nyní však zastupuje svého nemocného otce na pozici ředitelky proslulé New York Music & Stage Academy. Zdá se, že jej... více


Komentáře (0)

Přidat komentář