Přestaň mi lhát – YA thriller

recenze

Přestaň mi lhát (2024) 3 z 5 / Kizuizi
Přestaň mi lhát

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Nora a Sophie jsou sestry, každá úplně jiná. Nora je uzavřená, Sophie velmi společenská. A právě Sophiin přítel, populární fotbalista, zmizel. Naposledy byl viděn na večírku a Sophie před policií tají, že naposled ho viděla ve společnosti Nory...

YA thrillery mě baví a u tohoto mě hodně nalákala anotace. Nevadí mi prostředí středních škol, přežiju i nějaké ty romantické chvilky, jen vždy nadšeně očekávám, že to bude svižné, čtivé a hlavně zajímavé.

Přestaň mi lhát je opravdu kniha plná středoškoláků a jejich problémů, které se v tomto žánru hodně vyskytují. Ovšem musím přiznat, že jak jsem se na příběh těšila, kniha už od začátku moje nadšení pomalu ale jistě zadupávala hloubš a hloubš.

Příběh vyprávějí střídavě obě sestry, každá v jiné časové rovině. Upřímně řečeno ani jedna nemá nic, co by mě nějak zaujalo, jejich vztah nevztah mi přišel poněkud zvláštní a chybělo mi tam i tak nějak více emocí. Ale dobře, to by se ještě zvládlo, jenže když k tomu přidáte děj, kde se vlastně nic neděje a neustále se opakující situace, to už trochu otráví.

Anotace zní tak skvěle, jenže když ve finále zjistíte, že obsáhne třičtvrtě knihy a to už tak moc skvělé není. Vlastně jsem ani moc nepochopila, proč musí šestnáctiletí tolik pít (ale připišme k dobru, že jsou uvědomělí a opilí neřídí), proč mají takové divné vztahy, a to ani nemluvím o tom vyústění zápletky, kdy mě málem kleplo. Vyprávění samotné je i poměrně zmatečné a označila bych ho za nepřívětivé.

Bohužel mi tahle kniha vůbec nesedla, ale stane se. Na YA thrillery kvůli tomu určitě nezanevřu.

Přestaň mi lhát Přestaň mi lhát Andrea Contos

Strhující thriller o záhadném zmizení a dvou sestrách, Noře a Sophii, které jsou ve všem naprosto odlišné. Nora je o rok starší než Sophie, chytrá, vzdělaná, obětavá a pracovitá, a také dost introvertní. Sophie je velmi společensk... více

Komentáře (0)