Přestaň mi lhát – YA thriller
recenze
Přestaň mi lhát (2024) / KizuiziZa recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)
Nora a Sophie jsou sestry, každá úplně jiná. Nora je uzavřená, Sophie velmi společenská. A právě Sophiin přítel, populární fotbalista, zmizel. Naposledy byl viděn na večírku a Sophie před policií tají, že naposled ho viděla ve společnosti Nory...
YA thrillery mě baví a u tohoto mě hodně nalákala anotace. Nevadí mi prostředí středních škol, přežiju i nějaké ty romantické chvilky, jen vždy nadšeně očekávám, že to bude svižné, čtivé a hlavně zajímavé.
Přestaň mi lhát je opravdu kniha plná středoškoláků a jejich problémů, které se v tomto žánru hodně vyskytují. Ovšem musím přiznat, že jak jsem se na příběh těšila, kniha už od začátku moje nadšení pomalu ale jistě zadupávala hloubš a hloubš.
Příběh vyprávějí střídavě obě sestry, každá v jiné časové rovině. Upřímně řečeno ani jedna nemá nic, co by mě nějak zaujalo, jejich vztah nevztah mi přišel poněkud zvláštní a chybělo mi tam i tak nějak více emocí. Ale dobře, to by se ještě zvládlo, jenže když k tomu přidáte děj, kde se vlastně nic neděje a neustále se opakující situace, to už trochu otráví.
Anotace zní tak skvěle, jenže když ve finále zjistíte, že obsáhne třičtvrtě knihy a to už tak moc skvělé není. Vlastně jsem ani moc nepochopila, proč musí šestnáctiletí tolik pít (ale připišme k dobru, že jsou uvědomělí a opilí neřídí), proč mají takové divné vztahy, a to ani nemluvím o tom vyústění zápletky, kdy mě málem kleplo. Vyprávění samotné je i poměrně zmatečné a označila bych ho za nepřívětivé.
Bohužel mi tahle kniha vůbec nesedla, ale stane se. Na YA thrillery kvůli tomu určitě nezanevřu.
Přestaň mi lhát Andrea Contos
Strhující thriller o záhadném zmizení a dvou sestrách, Noře a Sophii, které jsou ve všem naprosto odlišné. Nora je o rok starší než Sophie, chytrá, vzdělaná, obětavá a pracovitá, a také dost introvertní. Sophie je velmi společensk... více