Přežij, dokud můžeš

recenze

Přežij, dokud můžeš (2024) 3 z 5 / ElisR1
Přežij, dokud můžeš

Již po třetí se vracíme do světa FBI agentky Laurel Snowové, které se musí vypořádat s dalším vrahem.
Jak ue že u této série zvykem, nečekejte šílený hon na zabijáka, ale spíše pozvolné vyšetřování prokládané osobním životem hlavní hrdinky.
V tomto díle bych řekla, že se autorka soustředila hlavně na rodinnou situaci Lauren a její vztahy. Takže ani přílišné akce se zde zrovna nedočkáme.
Nad tím by se dalo přimhouřit oko, zvláště v případě, kdy se celá série řadí spíše k odpočinkovému čtení. Co mě ale neskutečně vytáčelo, bylo autorčino neustálé opakování informací. Opravdu už jsme si za tři díly stihli zapamatovat, že každé oko hlavní hrdinky má jinou barvu, že Huckův pes je plemeno Karelského medvědího psa a k čemu je tato rasa využívaná a mnoho dalších informací. Opravdu to nepotřebujeme číst pomalu na každé stránce a mnohdy i několikrát... Navíc to neuvěřitelně zpomalovalo tempo vyprávění a působilo jako rušivý element.
Co mě naopak na této sérii baví, je Laurenina sestra Abigail, která moc jako kladná hlavní hrdinka nepůsobí a já jsem zvědavá, jak se vybarví v dalších dílech.
Za zmínku stojí i mrazivé prostředí, v němž se kniha odehrává, a které dotváří thrillerovou atmosféru.
V Přežij, dokud můžeš se také objevil jeden zvrat, který jsem rozhodně nečekala a těším se, co s ním autorka v dalších dílech provede.

Pokud hledáte odpočinkovější čtení, kde místo vyšetřování hrají prim spíše vztahy a máte rádi romantické dějové linky, tak vyzkoušejte právě tuhle knihu. Třeba zrovna vám padne do noty.

Recenze psaná v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada.


Přežij, dokud můžeš Přežij, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Na americkém severozápadě panuje obzvláště vražedná zima a vycházející hvězda FBI Laurel Snowová loví sériového vraha s děsivým modus operandi. Poblíž kostelů, charitativních organizací a poradenských center byla nalezena těla – k... více


Komentáře (0)

Přidat komentář