Příběh soudního lékařství - Tady Vorel, pitevna: Kramný, Stodolovi a další případy soudního lékaře | recenze | Databáze knih
Tady Vorel, pitevna: Kramný, Stodolovi a další případy soudního lékaře

Další knižní přírůstek do rodiny Skutečné zločiny bude brzy na pultech knihkupectví. A ač se knihám se zaměřením na true crime tématiku lehce vyhýbám, tato si mě získala. František Vorel v ní dává čtenářům nahlédnout pod pokličku jeho profese soudního lékaře, která má překvapivě široký záběr. Pan Vorel společně s novinářkou Blankou Kubíkovou sestavili zajímavý přehled či průřez činností soudního lékaře a nevyhýbají se ani historii a vývoji soudního lékařství v ČR. Čtenářům přibližují metodiku různých postupů při šetření zavinění smrti nebo jiné újmě na zdraví formou rozhovoru. Vše je demonstrováno na konkrétních případech z velmi bohaté praxe tohoto soudního lékaře. Na konci odkrývá František Vorel část ze svého života v životopisném medailonku.

Fandové true crime v ní možná neobjeví nic převratného, já jsem si čtení ale užila plnými doušky. Některé části textu mě bavily jako zdravotníka více, třeba část o lécích, jiné o něco méně, ale celkově hodnotím knihu pozitivně. Dozvěděla jsem se něco nového, a to příjemnou formou rozhovoru. Dokázala bych si ale představit knihu o něco tlustější, tedy rozsáhlejší, ale to už by možná hraničilo s učebnicí soudního lékařství :-).

Tady Vorel, pitevna: Kramný, Stodolovi a další případy soudního lékaře Tady Vorel, pitevna: Kramný, Stodolovi a další případy soudního lékaře Blanka Kubíková

Případ Kramný a další vraždy, sebevraždy a nehody z pitevny soudního lékaře Františka Vorla Kdo nesmí chybět v žádné pořádné kriminálce? Soudní lékař. Ten, který dělá práci, jakou mu nikdo nezávidí. Prohlédnout zemřelého na místě... více

Komentáře (0)