Nesnáze českých sexbytostí - @michal.j.jezek
***********************************
Obálka: 3*
Hlavní postava: 5*
Děj: 5*
Když jsem si vybírala knihu v rámci spolupráce s @knihydobrovsky trochu jsem měla obavy. Obálka na mě působila komixovým stylem a ty já nemám ráda. Pak jsem si ovšem řekla, že tento rok jsem se zapřísáhla dát šanci českým autorům. Ještě, že jsem tak udělala!
Autora @michal.j.jezek jsem totiž do té doby neznala a teď patří do seznamu mých oblíbených autorů. Knihu jsem přečetla za dva a půl večeru.
Na začátku knihy se seznamujeme s Hanako. Mladou pracovnicí v personální agentuře, která má smůlu na životní partnery, proto se rozhodne zúčastnit se rychlorande.
Systém 5ti minutových schůzek s 10ti muži. Za 5 minut totiž poznáte, zda se vám dotyčný líbí, zda si rozumíte a zda má smysl se znovu vidět. Jako milovníka různých realityshow mě koncept této knihy velmi oslovil. Společně s Hanako jsem čekala, jaký příběh odhalí další randící muž. Hanako pokládá totiž mužům otázku ohledně jejich největších tajemství. To, co autor vymyslel, co muži vypráví mě nutilo se smát, děsit a číst dál a dál.
Groteskní situace připomínají styl Deníku Bridget Jones a ten já miluju. Hrdinku sem si zamilovala a stejně jako u Bridget jsem jí přála velkou lásku. Jestli ji našla i Hanako už musíte zjistit sami.
V knize se setkáte také s fenoménem Přátele, filmem Pretty Woman (miluju hi!) a objeví se George Clooney (toho milují všechny ženy). Těch mých zamilovaných věcí je v knize celá řada, hrdinka napříkld pije můj nejoblíbenější drink, pojďte zjistit, který to je! Já jestli někdy potkám @michal.j.jezek osobně, tak ho na tento drink pozvu, protože jestli má stejný smysl pro humor jako tato jeho kniha, budeme si rozumět…
Všem doporučuji!
Celkové hodnocení: 5* z 5* (obálku schováme)
Nesnáze českých sexbytostí Michal Ježek
Hanako, protagonistka s bláznivou aurou a ironickým jazýčkem, nemá do svých třicátin štěstí na vztahy. Vše mění účast na rychlorande, které absolvuje na popud své nejlepší kamarádky. Hanako poznává ty nejroztodivnější pražské muže... více