Příjemné překvapení

recenze

Nesnáze českých sexbytostí (2022) 5 z 5 / bradovav
Nesnáze českých sexbytostí

Nesnáze českých sexbytostí - @michal.j.jezek
***********************************
Obálka: 3*
Hlavní postava: 5*
Děj: 5*

Když jsem si vybírala knihu v rámci spolupráce s @knihydobrovsky trochu jsem měla obavy. Obálka na mě působila komixovým stylem a ty já nemám ráda. Pak jsem si ovšem řekla, že tento rok jsem se zapřísáhla dát šanci českým autorům. Ještě, že jsem tak udělala!

Autora @michal.j.jezek jsem totiž do té doby neznala a teď patří do seznamu mých oblíbených autorů. Knihu jsem přečetla za dva a půl večeru.

Na začátku knihy se seznamujeme s Hanako. Mladou pracovnicí v personální agentuře, která má smůlu na životní partnery, proto se rozhodne zúčastnit se rychlorande.

Systém 5ti minutových schůzek s 10ti muži. Za 5 minut totiž poznáte, zda se vám dotyčný líbí, zda si rozumíte a zda má smysl se znovu vidět. Jako milovníka různých realityshow mě koncept této knihy velmi oslovil. Společně s Hanako jsem čekala, jaký příběh odhalí další randící muž. Hanako pokládá totiž mužům otázku ohledně jejich největších tajemství. To, co autor vymyslel, co muži vypráví mě nutilo se smát, děsit a číst dál a dál.

Groteskní situace připomínají styl Deníku Bridget Jones a ten já miluju. Hrdinku sem si zamilovala a stejně jako u Bridget jsem jí přála velkou lásku. Jestli ji našla i Hanako už musíte zjistit sami.

V knize se setkáte také s fenoménem Přátele, filmem Pretty Woman (miluju hi!) a objeví se George Clooney (toho milují všechny ženy). Těch mých zamilovaných věcí je v knize celá řada, hrdinka napříkld pije můj nejoblíbenější drink, pojďte zjistit, který to je! Já jestli někdy potkám @michal.j.jezek osobně, tak ho na tento drink pozvu, protože jestli má stejný smysl pro humor jako tato jeho kniha, budeme si rozumět…

Všem doporučuji!

Celkové hodnocení: 5* z 5* (obálku schováme)


Nesnáze českých sexbytostí Nesnáze českých sexbytostí Michal Ježek

Hanako, protagonistka s bláznivou aurou a ironickým jazýčkem, nemá do svých třicátin štěstí na vztahy. Vše mění účast na rychlorande, které absolvuje na popud své nejlepší kamarádky. Hanako poznává ty nejroztodivnější pražské muže... více


Komentáře (0)

Přidat komentář