Princ nebo zabiják?

Originální název : The Kiss of Deception

"Drak bude kout pikle,
nosit mnoho tváří.
Oklame utlačované, shromáždí podlé,
ohánět bude se božskou mocí, nezadržitelný,
neoblomný ve své vládě,
zloděj snů,
vrah naděje.

Až vystoupí kdosi mocnější.
Až povstane ze zoufalství
ta, jež byla slabá,
ta, jež byla pronásledovaná,
ta se znamením drápu a révy,
ta pojmenovaná v utajení
a nazvaná Jezelia."

Na začátku příběhu se octneme v království Morriganu, kde je sedmnáctiletá princezna Lia nucena ke sňatku s princem Jaxonem ze sousedního království jménem Dalbreck. Než aby si vzala někoho, koho v životě neviděla, rozhodne se Lia k tak odvážnému, ale zároveň zoufalému kroku. V den svatby nechá svého nafoukaného budoucího manžela čekat u oltáře a prchá z města se svou nejlepší kamarádkou Pauline.

Rodinná přítelkyně Berdi jim poskytne střechu nad hlavou a práci v jejím hostinci. Lia si pomalu zvyká na obyčejný venkovský život a snaží se nemyslet na své královské povinnosti, před kterými před pár dny utekla. Chce začít úplně od začátku a navíc si užívá společnosti dvou pohledných mladých mužů. To ovšem ani netuší, že jeden z nich je princ Jaxon a druhý zabiják s úkolem ji zavraždit. Kdo ale jako první vytáhne dýku?

Od této knihy jsem moc neočekávala. Přeci jen se jedná o romantickou young adult knihu, kde jde jen o lásku a přátelství. Ale opak je pravdou.
Ano, o lásku rozhodně nejsme ochuzeni, ale celým příběhem se prolíná spousta zajímavých, napínavých a důležitých linek.

Máme tu možnost zapojit fantazii a snažit se rozluštit, zda je tento kluk princ či zabiják. Abych vám to vysvětlila, zhruba do dvou třetin knihy známe pouze jejich jména a vzhled. Naše úsudky se buď každou chvílí mění a nebo podezříváme stále jen jednoho z nich. U mě platí ta druhá možnost a musím říct, že jsem je odhadla správně, což se většině lidí nepovedlo. Zkrátka jsem zvažovala všechny možnosti a všímala si až směšných detailů. Je sice pravda, že jsem kvůli tomu přišla o ten šokující moment pravdy, ale na druhou stranu mě to trochu překvapilo i tak.

Postavy byly velmi sympatické. Liu jsem si oblíbila zejména pro svou svéráznost a nebojácnost. Na konci u ní byl opravdu vidět vývoj a posun jejího charakteru.
Pauline se chovala velmi mile, přátelsky a nevinně. Akorát mi přišlo, že jí nebylo věnováno dostatečné místo prostoru, což se v posledním díle změní.

V tomto případě se neshoduji s většinou čtenářů. K srdci mi totiž přirostl spíše zabiják než princ. Nevím proč, ale přála jsem mu štěstí a k Lie se mi hodil mnohem více.

Styl psaní vás popohání po celou dobu dál a dál, až zjistíte, že jste na konci. Užívala jsem si každičkou větu a sama jsem byla překvapena lehkostí a napínavostí samotného příběhu. Autorka zkrátka umí psát a doufám, že napíše ještě další sérii.

Rozhodně doporučuji.

Závěrečné hodnocení : 84 %

Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Království Morrigan je ponořeno v tradicích a příbězích o dávném světě, ale některé tradice princezna Lia nemůže překousnout. Například sňatek s někým, koho nikdy nepotkala. To vše pouze kvůli zajištění politického spojenectví. L... více

Komentáře (0)