Případ ztraceného psa

recenze

Případ ztraceného psa (2024) 4 z 5 / JsemPatolog
Případ ztraceného psa

Autor Václav Gruber má na svém kontě již pořádnou hromádku knih. Je více než jasné, že psát umí a stále má nápady na skvělé knihy. Tato detektivka je toho důkazem.

Je noc a Jiří Bartoš se vrací po dlouhém dni domů. Na cestě v lese se mu však naskytne hrůzný pohled. Zprvu se domnívá, že se jedná o pouhou hromadu hadů. Nikoli. Zjišťuje, že na cestě leží zkrvavené ženské tělo bez známek života. Neváhá a ihned se snaží přivolat pomoc.
Při převozu do nemocnice žena umírá. Nemá u sebe žádné doklady. Jediným vodítkem ke zjištění totožnosti zemřelé jsou psí pamlsky v kapse a psí chlupy na oděvu.

Kdo je ona neznámá žena? Proč ji nikdo nehledá?

Mohlo by se jednat o dopravní nehodu, při které viník ujel z místa činu. Při bližším ohledání těla je zjištěno, že rány, oděrky a pohmožděniny na těle mrtvé ženy neodpovídají nárazu auta.
Inspektorka Kamila Vernerová má za úkol se svým parťákem vyšetřit podezřelou nehodu, nebo úkladnou vraždu? Podezřelých je více než dost. A jeden z nich je určitě vrah…

Zápletka celého příběhu není nikterak složitá. Již od začátku vyšetřování jsem měla dva typy na pachatele. Uhodla jsem ho na druhý pokus. Více Vám prozradit nemohu.
V průběhu čtení jsem měla spoustu otázek, na které jsem v samotném závěru našla odpovědi. Kniha je čtivá, má šmrnc a milovníci českých detektivek, troufám si tvrdit, budou spokojeni. Autor píše svižným tepem, při kterém mi děj knihy ubíhal před očima. Knihu je možné přečíst za 2 odpoledne.
Jediné co bych vytkla, je jednoduché vykreslení postav. Vůbec nevím, zda mi inspektorka Kamila Vernerová byla sympatická. Uvítala bych větší psychologickou prokreslenost jí i pachatele. Osobně mi na ní vadilo, že celé vyšetřování případu, převážně vedla se svým přítelem, nikoli s policejním parťákem. Nepřišlo mi to profesionální.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství MOBA.


Případ ztraceného psa Případ ztraceného psa Václav Gruber

Záhadná žena, která byla nalezena zraněná na silnici, záhy po transportu do nemocnice umírá. Službu konající chirurg Michal Kameník jí už nedokázal pomoci. Žena u sebe neměla žádné doklady, jen v kapse měla psí pamlsky a na oděvu ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář