recenze

Procitnutí slečny Primové (2014) / Keiko.L.

Natalia Sanmartin Fenollera

Nemůžu tentokrát jinak, než že začnu recenzí ze zadního přebalu knihy:

„Překvapivý styl, hypnotické vyprávění, nadčasové myšlenky - to vše činí z Procitnutí slečny Primové velice atraktivní knihu, o které se mezi lidmi hodně mluví. Je to román, který by mnozí místo čtení chtěli raději zažít.“
- Papel en blanco

„Procitnutí slečny Primové je vytříbené a inteligentní čtení plné důvtipu. Zve nás na cestu, jež je hledáním ztraceného ráje, objevováním síly rozumu, krásy a hloubky skryté v maličkostech.“
- Editorial Planeta

My jsme knihou naprosto uchváceni. Je to přesně ta, která nesmí v naší knihovně chybět. Je krásně melancholická a plná citů. Nikdy jsem ji nechtěla přestat číst, velmi hluboce mě zasáhla.
Kniha poukazuje na hledání smyslu života. Je plná moudra, které nám nabízejí knihy.

Slečna Prudencie Primová je velmi vzdělaná žena, která má nespočet titulů, ale i přes to odpovídá na zajímavý pracovní inzerát v novinách, kde jistý kavalír hledá ženu, která by mu uspořádala jeho opsáhlou knihovnu, ale nechce nikoho, kdo má vysokoškolské vzdělání. Prudencie se nechá tímto inzerátem zlákat, a i přes své vzdělání na inzerát odpovídá.
Dostává se tak do malebného městečka San Ireneo de Arnois. Městečko jenž není takové jaké se na první pohled zdá. Prudencie se poprvé setkává s oním kavalírem a zjišťuje, že je to hluboce inteligentní muž zabývající se hloubkou životních mystérií.
Prudencie práci u něj přijímá a z kavalíra se stává „muž z křesla.“
Slečna Primová po bližším prozkoumání městečka zjišťuje, že San Ireneo de Arnois není obyčejné místo, ale je to útočiště pro lidi, kteří utekli před moderním světem.
Otevře se jí tak úplně jiný svět, který je bohatý na staré zvyky. Místní obyvatelé vedou život plný pohostinosti a vynikajícího jídla. Scházejí se spolu a hovoří, chtějí mít na sebe a své rodiny čas. A tak je její dosavadní život podroben životní zkoušce, její vize, předsudky a nejniternější obavy jsou převráceny naruby.
Prudencie se setkává s úžasným světem žen, dostane se jí spousty plodných rozhovorů a diskuzích, které jí pomohou udat jejímu životu směr.

Je to příběh, který je obklopen knihami, zajímavými ženami a muži, květinami, a hlavně láskou.

Procitnutí slečny Primové Procitnutí slečny Primové Natalia Sanmartin Fenollera

Slečna Prudencia Primová, nezávislá, distingovaná a „intenzivně otitulovaná“ žena, se nechá zlákat sugestivním inzerátem v novinách a přichází do kouzelného městečka San Ireneo de Arnois, kde nic není takové, jaké se zdá. Slečn... více

Komentáře (0)