Průvodce rodinnou mediací: Cesta k efektivnímu řešení konfliktů v rodině

recenze

Průvodce rodinnou mediací (2016) 5 z 5 / actavis
Průvodce rodinnou mediací

Autorka se ve svém díle neomezila pouze na teoretické pojednání, ale představila čtenářům bohaté spektrum praktických příkladů a kazuistik, které ilustrují různé aspekty a výzvy, s nimiž se mohou mediátoři setkat v praxi.

Kniha je strukturována do přehledných kapitol, které postupně rozvíjejí jednotlivé aspekty rodinné mediace. Začíná se základními definicemi a principy mediace, vysvětlením jejího využití v různých rodinných kontextech a srovnáním s jinými metodami řešení konfliktů. Šišková také věnuje pozornost kvalitám a dovednostem, které by měl mediátor mít, a důležitým etickým otázkám, které se v průběhu mediace mohou objevit.

Jedním z klíčových prvků knihy jsou konkrétní příklady z praxe, které ukazují realistické situace, s nimiž se mediátoři setkávají. Autorka detailně popisuje průběh mediace krok za krokem a podává rady, jak reagovat v případě, že proces zablokuje nebo se objeví složitější situace. Tyto příklady jsou nejen poučné, ale také inspirují k reflektování různých přístupů a strategií v mediátorské praxi.

Kladně je hodnoceno i začlenění právního rámce a etických aspektů mediace, což přispívá k celkovému porozumění a uvědomění si širších souvislostí tohoto procesu. Kniha je navržena tak, aby oslovila široké spektrum čtenářů, včetně profesionálů pracujících v oblasti práva a sociálních služeb, ale i laiků, kteří se zajímají o efektivní a lidský způsob řešení konfliktů v rodině.

Celkově lze knihu "Průvodce rodinnou mediací" od Tatjany Šiškové hodnotit jako cenný průvodce, který kombinuje teoretické znalosti s praktickými příklady a poskytuje užitečné nástroje pro každého, kdo se zajímá o rozvoj dovedností v oblasti mediace či hledá nové pohledy na řešení rodinných konfliktů.

Děkuji nakladatelství Portál za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Průvodce rodinnou mediací Průvodce rodinnou mediací Tatjana Šišková

Kniha, která je praktickým úvodem do problematiky rodinné mediace, předkládá zkušenost osmi českých a slovenských mediátorů. V rodinné mediaci nejde jen o rozvody a úpravu péče k dětem, ale i o vztahy mezi sourozenci nebo partne... více


Komentáře (0)

Přidat komentář