PRVNÍ SLOVO PLATÍ
ASHLEY ELSTON
Nakl. METAFORA
Rok vydání 2024
320 stran
Hlavní hrdinka našeho příběhu Evie si žije svůj americký sen. Stěhuje se k příteli Ryanovi, který nouzí zrovna netrpí, ona sama má práci v galerii. Vypadá to, že vše je sluncem zalité a mladý pár čeká zářná budoucnost. Jenomže je tady samozřejmě nějaké to ale.
Evie Porterová vlastně neexistuje, je to nastrčená agentka, která pouze plní svůj úkol. Jak je to možné, o jaký úkol se jedná, pro koho vlastně pracuje a kdo teda naše Evie je, to si již budete muset přečíst sami .
Na tento thriller jsem slyšela samé superlativy, tudíž jsem se nedokázala oprostit od velmi vysokých očekávání. Chyba, Martino, chyba. Musím uznat, že ta zápletka je originální a velice dobře vymyšlená, autorka si s námi hrála až do samého konce, za což jí patří uznání, jsem ráda, když se autorovi povede tahat mě za nos.
Je to opravdu velmi čtivě napsáno a tím, že těch záhad, tajemství, lží je tam tolik, tak vás to prostě nutí číst dál a dál a dál. Za jeden večer nebylo co řešit. Ale do té TOPky tomu prostě něco chybělo.
Absolutně vůbec nelituji čtení, to ani náhodou, ale zase úplně na zadek mě to neposadilo. Každopádně příběh jako takový mě zaujal, ona je to v podstatě fakt celkem slušná jízda, o tom žádná, byla jsem ráda, že jsme se zde vraceli do minulosti, protože mě opravdu zajímalo, co má Evie za sebou a co ji vedlo ke zvolení této profese.
Paní autorka nám nedá vydechnout, žene nás dopředu opravdu velice rychle, i když to za mě nebude úplně TOP thriller letošního roku, čtení jsem si užila a docela dost jsem se u něj i bavila. A ano, mohu doporučit, je to jiné, je to originální, myslím si, že vás to bude bavit, jen si trošku snižte očekávání a bude to v poho. A ty, Martino, nečti tři thrillery po sobě, víš, že to není dobré, střídej ty žánry. (LISTOPAD 2024)
3,5*
První slovo platí Ashley Elston
Evie Porterová má všechno, co by si milá jižanská dívka mohla přát: dokonalého, starostlivého přítele, dům s bílým plotem a zahradou, přátele. Má to jediný háček: Evie Porterová neexistuje. Jako první se dozví novou identitu: Evi... více