RC: Příliš mnoho Kateřin /Camilla Barnet

recenze

Příliš mnoho Kateřin (2015) 2 z 5 / Nelin
Příliš mnoho Kateřin

Příliš mnoho Kateřin je na českém trhu čtvrtou knihou od velice uznávaného Johna Greena, tudíž jsem k tomu byla trochu skeptická, ale rozhodla jsem, že dám autorovi ještě jednu šanci, a tak jsem si knihu objednala. Upřímně, stačilo mi půl kapitoly, abych zjistila, že Příliš mnoho Kateřin a celkově John Green mi nesedí.
V příběhu se setkáváme s Colinem, který je napůl žid a s arabským mladíkem Hassanem. Vydávají se na cestu, jenž má Colina přivést na jiné myšlenky, neboť ho právě odkopla jeho přítelkyně Kateřina, už devatenáctá v řadě. Colin totiž nehodlá chodit s žádnou jinou, než s Kateřinou. A mimochodem, Colin je zázračné dítě a pokud se nemýlím, ve čtyřech letech už uměl číst a nikdo ho to neučil... No není to blbost?
Pak to tedy začalo trošku nabírat na obrátkách, ale stejně mě to nebavilo. Příběh nemá moc viditelnou pointu a Colin je na můj vkus až moc chytrý, je to otravné. Většinou, když něco vysvětluje, je u nějakého slova nebo na konci věty malé číslo a dole na stránce je k tomu vysvětlivka pod čarou. Nebudu vám lhát, prostě mi to nepřišlo být zajímavé.

Co se postav týče, ta dívka, kterou Colin potkal, Lindsey, mi byla asi nejsympatičtější. Jak už jsem zmínila: Colin byl moc chytrý. No a Hassan byl také v pohodě, asi bych si s ním rozuměla. Měl smysl pro humor a dokázal pochopit, jak se cítí jeho kamarád, dokázal mu pomoct.

Nevím, jak se k této knize mám ještě vyjádřit. Strašně mě to zklamalo. Doufala jsem, že se mi bude líbit aspoň jako Papírová města, která dle mého také nebyla nic moc, ale tohle mě vyloženě nudilo. Johnu Greenovi už šanci nedám. Jeho knihy už číst nebudu.

Příliš mnoho Kateřin bych doporučila dívkám, které toho za život moc nenačetli, těm se to bude líbit. Je to momentálně asi nejdiskutovanější kniha mezi holkami, které moc nečtou, takže pokud to jsi ty, neváhej a knihu si kup. Myslím, že drsný čtenář, který má doma bohatou knihovničku nebo přečtenou celou městskou knihovnu to neocení, neboť má s čís srovnávat.

Obálka se mi líbí. Je jednoduchá a je na stejný styl jako ostatní greenovky, to jsou plusové body, i když v mé recenzi asi moc nepomůžou.

Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Když jste zázračné dítě, otvírá se před vámi zázračná budoucnost. Nebo ne? Colin Singleton právě maturoval, dostal kopačky od své devatenácté Kateřiny a má pocit, že jeho život skončil. Ještě že je tu jeho kamarád Hassan, který pr... více

Komentáře (0)