Čtvrté křídlo jsem si koupila až po zhlédnutí několika recenzí a trailerů. Dlouho jsem nákup odkládala, ale když jsem knihu konečně viděla v knihkupectví, věděla jsem, že musí být součástí mé knihovny. Už samotné zpracování knihy mě nadchlo – nádherná obálka, kvalitní provedení a ta typická vůně papíru, kterou má každá správná kniha mít.
Jakmile jsem se začetla do prvních stránek, příběh mě okamžitě vtáhl a nepustil, dokud jsem knihu nedočetla. Hlavní hrdinka, Violet, se vydává na cestu, na kterou nebyla připravena. I když měla původně vstoupit do Kvadrantu písařů, osud ji zavede do Kvadrantu jezdců. Využívá své vědomosti a i přes fyzickou slabost ukazuje, že ve znalostech a strategii je její síla.
Příběh je plný napětí, neustálého boje o přežití, a samozřejmě nechybí ani láska, která mezi hlavními postavami jiskří. Chemie mezi nimi je nepopiratelná. Také vztah s draky je výjimečný – plný humoru a vzájemného porozumění.
Čtvrté křídlo Rebecca Yarros
Dvacetiletá Violet Sorrengailová měla nastoupit do kvadrantu písařů a strávit život mezi knihami. Její matka, nesmlouvavá velící generálka, jí však nařídí, aby se připojila ke stovkám kandidátů toužících dostat se mezi navarrskou ... více