Recenze Havraní spolek

recenze

Havraní spolek (2024) 5 z 5 / knizkocici
Havraní spolek

Název: Havraní spolek
Autorka: Maggie Stiefvater
Hodnocení: 4,5/5

Za poskytnutí knihy ke spolupráci děkuji @humbook @humbook_blogeri #humbookblogeri

Havraní spolek je kniha, kterou jsem si chtěla pořídit již od počátku svého bookstagramu, ale odrazovalo mě, že série nebyla dopřeložená (a ve slovenštině bych se číst nedokopala). Pak jsem na ni stejně zapomněla a nevzpomněla si, dokud nebylo oznámeno, že se bude znovu vydávat. Čili teď po přečtení musím stejně čekat, až budou vydány další díly

Nejdříve jsem měla trochu problém se začíst, protože mi docela vadil styl vyprávění. Kapitoly jsou vlastně vyprávěné z úhlu více postav, ale v každé se ti vypravěči ještě plynule vystřídají, takže ze začátku jsem z toho byla trochu zmatená a konsternovaná. Ale jakmile se rozjel příběh, což se dle mého názoru stalo při oficiálním setkání Blue a Ganseyho, už jsem se nemohla odtrhnout.

A úplně nejlepší bylo, když jsem měla jednu teorii, která se v průběhu čtení potvrdila. Miluju, když se občas trefím

Příběh je vlastně tak trochu ukončen, i když stále zůstávají některé otázky nezodpovězené. Nekončí ale na cliffhangeru, takže do dalšího dílu nepuknu zvědavostí. No, možná….

Havraní spolek mě hodně bavil, zamilovala jsem si postavy (hlavně Noaha) a jejich dějové linky. Trochu mě mrzí, jak autorka ukončila linku záporáka, ale o to víc jsem zvědavá, jak to tedy bude v dalších dílech. Nálepku HumbookTip má tahle kniha oprávněně a když už nic, tak aspoň obdivujte ořízku.


Havraní spolek Havraní spolek Maggie Stiefvater

Když se narodíte do rodiny jasnovidců, nese to řadu výhod i zdrcujících břemen. Své o tom ví i šestnáctiletá Blue Sargentová – odmala jí totiž vtloukali do hlavy, že až jednou políbí svou pravou lásku, její vyvolený zemře. A tak s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář