Recenze knihy "Děti a rodiče v rozvodu"

recenze

Děti a rodiče v rozvodu (2015) 5 z 5 / actavis
Děti a rodiče v rozvodu

Oldřich Matoušek se ve své knize "Děti a rodiče v rozvodu" zaměřuje na jednu z nejtěžších životních situací, kterými mohou procházet rodiny - rozvod. Autor detailně analyzuje dopady rozvodu na děti a nabízí cenné rady a podporu pro rodiče, jak s touto situací co nejlépe pracovat.

Matoušek nejen že předkládá empirické poznatky a psychologické teorie o dopadech rozvodu na děti, ale také se snaží přiblížit čtenářům reálné příběhy a situace, které může rozvod pro děti znamenat. Jeho přístup je citlivý a empatický, ačkoli zároveň opírá své rady o odborné poznatky a dlouholetou praxi.

Jedním z klíčových bodů knihy je důraz na to, jakým způsobem mohou rodiče ovlivnit proces adaptace svých dětí na novou životní realitu. Autor zdůrazňuje důležitost otevřené komunikace, respektu k potřebám dětí a poskytování bezpečného prostředí, ve kterém se děti mohou vyrovnat se změnami.

"Děti a rodiče v rozvodu" je tak nejen praktickým průvodcem pro rodiče v rozvodové situaci, ale i cenným zdrojem pro psychologické poradce, pedagogy a všechny, kteří se zajímají o duševní zdraví dětí v obtížných životních situacích. Kniha je pohledem do nitra rozvodu z perspektivy dětí a nabízí naději a praktické návody na to, jak tuto výzvu překonat s ohledem na jejich potřeby a pohodu.

Děkuji nakladatelství Portál za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Děti a rodiče v rozvodu Děti a rodiče v rozvodu Oldřich Matoušek

Publikace má jak profesionálům (sociálním pracovníkům vykonávajícím sociálně-právní ochranu dětí, advokátům, soudcům, soudním znalcům, mediátorům, manželským poradcům, psychoterapeutům), tak veřejnosti přinést informace o možnoste... více


Komentáře (0)

Přidat komentář