Recenze knihy "Pěstounská péče"

recenze

Pěstounská péče - Manuál pro pomáhající profese (2016) 5 z 5 / actavis
Pěstounská péče	- Manuál pro pomáhající profese

Hana Pazlarová ve svém manuálu nabízí ucelený průvodce pro profesionály v oblasti pomáhajících profesí, kteří se specializují na podporu pěstounských rodin. Kniha se dělí do dvou hlavních částí, které detailně rozebírají různé aspekty pěstounské péče.

Autorčina práce je obohacena o bohaté praktické příklady, které pomáhají čtenářům lépe porozumět tématu pěstounské péče v kontextu jejich každodenní práce. Pazlarová nezapomněla využít i zahraniční zkušenosti, které jsou přizpůsobeny pro české prostředí, což činí knihu relevantní pro aktuální podmínky v České republice.

Kniha je primárně určena sociálním pracovníkům, ale může být cenným zdrojem pro pedagogy a psychologe zabývající se dětmi v náhradní rodinné péči. Pazlarová dokázala vytvořit komplexní a užitečný průvodce, který poskytuje důležité nástroje a perspektivy pro efektivní práci s pěstounskými rodinami.

Celkově je "Pěstounská péče - Manuál pro pomáhající profese" nezbytnou referencí pro každého pracovníka, který se angažuje v oblasti podpory a péče o děti v náhradní rodinné péči, a poskytuje cenné poznatky a praktické rady pro profesionální rozvoj.

Děkuji nakladatelství Portál za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Pěstounská péče	- Manuál pro pomáhající profese Pěstounská péče - Manuál pro pomáhající profese Hana Pazlarová

Manuál by měl sloužit pracovníkům pomáhajících profesí v podpoře pěstounských rodin. Pokrývá klíčová témata práce s pěstounskými rodinami. První část se věnuje procesu pěstounské péče od práce se zájemci o pěstounskou péči, přes p... více


Komentáře (0)

Přidat komentář