Recenze knihy "Vnitřní příběhy" od Yehudit Silverman: Kreativita jako klíč k sebepoznání a léčbě

recenze

Vnitřní příběhy (2024) 5 z 5 / actavis
Vnitřní příběhy

Kniha "Vnitřní příběhy" od Yehudit Silverman mě hluboce zaujala svým přístupem k využití mýtů a pohádek v terapii. Nejvíce mě oslovily případové studie, které autorka předkládá citlivým a osobním způsobem. Tyto příběhy ukazují, jak může kreativita proniknout až k našim nejhlubším problémům a blokům, a umožnit nám je překonat.

Z knihy jsem si odnesla uvědomění, že umění skutečně může léčit a integrovat nás, ať už čelíme závažným životním otázkám nebo se snažíme růst v každodenním životě. Yehudit Silverman dokáže v knize skvěle propojit teorii s praxí a ukázat, co stojí za touto terapeutickou prací. Oceňuji její schopnost vytvořit bezpečný prostor pro klienty, což je klíčové pro úspěšnou terapii.

Autorka je zkušenou průvodkyní, která umožňuje klientům vybrat si vlastní mýtus, médium a načasování jejich terapeutické cesty. Její hluboké naslouchání a citlivý přístup k práci s mýty mě inspirují. Představa "kontejneru", kterou Silverman v knize popisuje, mi pomohla lépe pochopit, jak vytvořit bezpečný prostor pro sebe i pro ostatní.

Kniha neobsahuje žádné spoilery, každý čtenář skončí na jiném místě, které je perfektně přizpůsobené jeho vlastnímu sebepoznání.

Děkuji nakladatelství Portál za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Vnitřní příběhy Vnitřní příběhy Yehudit Silverman

Někde v hloubce každého příběhu se nachází poklad, který čeká, až ho objevíme. Arteterapeutický přístup, který autorka představuje, pracuje s mýty a pohádkami, které slouží k odhalení výzev, jimž čelíme. Klienti začínají tím, že ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář