Recenze knihy "Zavřu oči v modlitbě"

recenze

Zavřu oči v modlitbě (2024) 4 z 5 / actavis
Zavřu oči v modlitbě

"Zavřu oči v modlitbě" od Alex Ahndorila je druhá kniha v sérii o detektivce Julii Starkové a její detektivní agentuře. Příběh se tentokrát točí kolem stalker-mystéria, kdy jedna z nejznámějších dramatenských hereček v zemi se probudí uprostřed noci a zjistí, že její mrtvý přítel se vloupal do jejího bytu a zanechal výhružné vzkazy v její šatně.

Kniha má krátké kapitoly a rychlé tempo, což udržuje napětí na vysoké úrovni po celých 260 stran. To je jednoznačně výhodou, protože se příběh nezdržuje zbytečnými detaily a rychle postupuje kupředu. Pro čtenáře, kteří hledají svižnou a napínavou četbu, je tato kniha ideální volbou.

Nicméně, hlavní postava Julie a její vztah s exmanželem a kolegou Sidem může být pro některé čtenáře poněkud iritující. Julii její nejistota a neustálé stížnosti činí někdy otravnou a obtížně sympatickou postavou. Její charakter se někdy jeví spíše jako karikatura soukromého detektiva, což může vést k pocitu, že je neautentická a přehraná.

Celkově se jedná o čtivou knihu s napínavou atmosférou a nečekanými zvraty, která si najde své příznivce mezi milovníky detektivek. I když nedosahuje plného potenciálu a některé prvky mohou působit rušivě, je to přesto příjemná a napínavá četba.

Děkuji nakladatelství Host za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Zavřu oči v modlitbě Zavřu oči v modlitbě Alex Ahndoril (p)

Julie Starková tentokrát na prknech, která znamenají svět. Do kanceláře Julie Starkové přichází zoufalá herečka Bianca Salová, kterou podle jejího tvrzení pronásleduje její mrtvý snoubenec. Předešlou noc se Bianca probudila a u... více


Komentáře (0)

Přidat komentář