Romantický útěk se špetkou tajemství

recenze

Překvapení ve Skotsku (2024) 5 z 5 / lucie.svobodova
Překvapení ve Skotsku

Romantický útěk se špetkou tajemna, který je ideální na chladné večery s šálkem čaje, které nám právě začínají.

Prostředí kouzelného městečka Briar Glen v samém srdci skotské vysočiny dodává příběhu neopakovatelnou atmosféru, která nás vtáhne do světa starožitného porcelánu, rodinných tajemství a jemně vyvíjející se romance.

Hlavní hrdinkou je Sophie Harknessová, nadšená svatební koordinátorka, která se ocitá na životní křižovatce.

Zjišťuje, že jí její milovaná babička, která bohužel zemřela, zakoupila obchůdek v půvabném městečku Briar Glen.

Sophie se tak rozhodne opustit dosavadní život, otevřít si vlastní obchod s porcelánem a plně se ponořit do nového dobrodružství.

Právě zde se nám na scéně objevuje tajemná čajová souprava s minulostí, kolem které je spoustu otazníků.

A to nám do příběhu vnáší napětí a nevyslovené otázky.

Sophie je sympatická, plná života a rozhodne se následovat babiččinu vášeň, překonat všechny překážky a najít své místo v tomto novém světě.

Jedním z nejvýraznějších prvků knihy je propracovaná atmosféra.
Autorka dokáže skvěle popsat krásu skotského venkova, kde se každá scéna odehrává v kulisách malebných uliček a kouzelných zákoutí.

Popisy obchodu s porcelánem jsou tak živé, že jsem měla pocit, jako bych stála přímo před jeho výlohou a obdivovala vzácné čajové soupravy vystavené na poličkách.
Sophie i její babička Helena mají pro tento starožitný svět neobyčejnou vášeň, která z příběhu doslova sálá.

Kouzelným aspektem knihy je propojení současného života Sophie s minulostí její babičky.
Nebudu vám prozrazovat, jakým způsobem k propojení dochází, ale máme možnost nahlédnout do duše ženy, jejíž láska k vnučce přesahuje hranice času.

V příběhu hraje významnou roli také tajemný a charismatický Xander North, odborník na porcelán, který je však zpočátku nepřístupný a uzavřený.
Vývoj jeho povahy je přirozený a postupný, což dodává na realističnosti.
Najdou si k sobě se Sophií nakonec cestu?

Jedním z hlavních prvků, který knihu odlišuje od ostatních romantických příběhů, je záhada kolem starožitné čajové soupravy. Pátrání po jejím původu přináší do děje dynamiku a prvky napětí, které nás nutí otáčet stránky s touhou odhalit pravdu.

Kombinace romantiky, tajemství a objevování minulosti tak činí z knihy něco malinko odlišného a udrží naši pozornost od první do poslední stránky.

Kniha plná šarmu, srdečnosti a tajemství.
Ať už se zamilujete do okouzlujícího prostředí Briar Glen, do sympatické hlavní hrdinky Sophie, nebo do nevyzpytatelného vztahu mezi ní a Xanderem, tento příběh vás pohltí svou pohodovou atmosférou a nadějí, že i v těch největších změnách života se dá nalézt radost a nový směr.
Nebo alespoň u mě se tak stalo .


Překvapení ve Skotsku Překvapení ve Skotsku Julie Shackman

Romantické dobrodružství v malebných kulisách Skotska.. Když se Sophie Harknessová dozví, že pro ni její nedávno zemřelá babička koupila obchod v půvabném městečku Briar Glen, je přinejmenším překvapená. S odhodláním a nadšením... více


Komentáře (0)

Přidat komentář