S láskou tě nenávidím
recenze
S láskou tě nenávidím - 13 povídek o ničemnosti (2018) / ajla5Myslela jsem, že to bude odpočinková kniha, ale každá povídka mě nutila přemýšlet o hrdinech a padouších, možnostech a volbách. Měla bych je nenávidět, ale často mi jich bylo líto, fandila jsem jim, chápala je nebo jsem je dokonce měla ráda. Stále jsem doufal, že se rozhodnou jinak nebo jim někdo pomůže a ten kolotoč se zastaví.
1. Krev Imuriv
Rhone se ani moc nerozhodoval. Prostě se nechal pohltit a bylo to.
2.Jack
Tak to bylo skutečně překvapivé. A děsivé. To začínající přátelství, probouzející se možnosti, lenivé představy...
3. Gwen a Art a Lance
Skutečná emailová smršť! A v Camelotu! Lancelot unášející Ginevru ze školních záchodů! :)
4. Shirley a Jim
Tady jsem hodně tápala. Využil ji Jim nebo se opravdu zamiloval. Já vím, Jim Moriarty je psycho, ale prostě doufám, že ho nakonec Shirley nerozseká.
5. Chvála drobných radostí
Hodně temné. Jak Thomas Sigrid nasměroval. A byla Harrym Potterem pro černokněžníka?
6.Mořská čarodějnice
Vždycky jsem si říkala, že to tak mohlo být.
7. Krásný jed
Gorgona Medůza. Chuděra. A ta analogie k přístupu naší společnosti ke znásilnění. Skvělé.
8. Umíráček
Tohle by byl pěkný film. Ten konec byl překvapivý. Pěkná atmosféra. A ty šlápoty v trávě.
9.Marigold
Myslím, že se spousta mužů tak chová i dnes.
10. Ty, ty, pořád jen ty
Stále si nemyslím, že je Slate čistý padouch. Nacházím, tam spoustu ale. Mám jí ráda, ale mám strach, že něco nevidím.
11. Julian proti všem pravidlům
Tak tenhle padouch mě opravdu děsil. Jako kdyby ho vymyslel King.
12. Indigo a Stín
Tak tohle mě dostalo. Polepšený Gaston, milující, ale zdánlivě na špatné straně. Nebo zdánlivě na dobré? Co myslíte?
13. Sera
Nejdřív sem si říkala, co je to za jméno. Ale když si ho přečtete pozpátku... Ledacos vám dojde. Sera se snaží být jako její sestra, zasloužit si matčinu lásku. Až málem zemře, jak potlačuje sama sebe. Ale pokud se narodíte jako bůh války, tak z vás Afrodíta prostě nebude. Pic pic.
S láskou tě nenávidím - 13 povídek o ničemnosti * antologie
Soubor třinácti povídek o literárních záporácích od nejlepších YA autorů současnosti. V této jedinečné antologii se spojilo třináct nejlepších autorů young adult literatury s třinácti vlivnými booktubery, aby společně sepsali pří... více