Sborník s velkým srdcem
recenze
Zasněžené příběhy (2023) / Fufina093Včera jsem si vyzvedla charitativní sborník, jehož koupí jsem podpořila české autory a také zvířata v útulku.
Po několika nemilých zkušenostech jsem ale obdržela skutečně knihu s krásnou zimní obálkou, a i když jsem si čtení chtěla nechat na advent, neodolala jsem. Jen jsem nahlédla a už jsem byla polapena.
Hned první povídka, nikterak krátká, nás zavede na vánoční pobyt v horské chatě, kde hlavní hrdinka Adriana potkává svého exmanžela. Musela jsem vědět, co se stalo, proč se rozvedli, když to mezi nimi očividně stále jiskří a nebyla jsem zklamaná. Skvělý a uvěřitelný příběh.
Druhá neméně dlouhá povídka se odehrává v hluboké minulosti, v dobách rytířů a křižáckých výprav. Přiznám se, že jsem byla skeptická, jak autor muž pojme vánoční náladu, když bylo vše tak syrové. Tento příběh mě však dostal. A dojal.
Jako třetí je povídka od autorky, od které jsem už četla a nastavenou laťku nezklamala. Naopak. Vandě jsem fandila a Rarášek byl úžasný, všichni, kdo mají doma kočku, v něm poznají tu svou. I zde jsem měla obavy, autorka píše psychothrillery a neuměla jsem si představit vánoční psychothriller. Jsem nadšena!
Čtvrtá povídka je neskutečně milá, pohlazení na duši. Vánoční poselství, přátelství (až za hrob) a atmosféra mě dostala.
Sbírku uzavírá zase historická povídka, tentokrát romantická, z prostředí české nižší šlechty. I tady jsem si poplakala, přiznávám.
Tleskám. Opravdu povedené, každá jedna povídka. Je vidět, že i když to autoři nedělali pro peníze, dali si záležet úplně se vším.
Ještě bych ráda vypíchla QR kódy v úvodu knihy, prohlédla jsem si všechny weby a po vzoru Radima přispěla ještě na staré koně.
Doporučuji všem a doufám, že o projektu Kde autoři pomáhají ještě hodně uslyšíme, zaslouží si pochvalu.
Zasněžené příběhy Michal Unar
Vydejte se spolu s životem zlomenou Adrianou na pobyt v horské chatě, kde zjistíte, že i osamělé duše mohou prožít veselé Vánoce. Rytíř Dyslav vás provede z Třetí křižácké výpravy zpět do českých zemí, kde se pokusí nalézt v lide... více
Děkujeme :)